Najveća senzacija Eura! Debitant i država s 330.000 stanovnika izbacila Englesku

Najveća senzacija Eura! Debitant i država s 330.000 stanovnika izbacila Englesku

Nogometaši Islanda upisali su najveću pobjedu u povijesti i izbacili Engleze s Eura.

Nogometaši Islanda priredili su jednu od najvećih senzacija na europskim prvenstvima. U osmini finala Eura u Nici su svladali veliku Englesku s 2:1 i prošli među osam najboljih reprezentacija.

Trebao je to biti lagan posao za Engleze koje su mnogi već vidjeli u četvrtfinalu s Francuskom. No, momčad Lagerbäcka i Hallgrimssona stala je na put Gordom Albionu i izborila pobjedu o kojoj će se još dugo pričati.

U četvrtoj minuti se činilo da će to bitilagana pobjeda Engleske. Vratar Halldorsson neoprezno je u svom šesnaestercu srušio Sterlinga, a Rooneyjedanaesterac pretvorio u pogodak.

No, nakon samo minutu i pol Island je izjednačio. Ragnar Sigurdsson nakon loše reakcije engleske obrane ostao je sam na drugoj vratnici i zabio za 1:1. Šok za Englesku uslijedio je u 18. minuti. UdaracKolbeinna Sigthorssona s 15-ak prevario je Joea Harta i završio u mreži.

“Joe Hart drugi put u nekoliko dana je glasovao za Brexit”, samo je jedan od komentara na društvenim mrežama u kojima se ismijava predstava Engleske.

Englezi početkom drugog poluvremena nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, dok je Island bio opasan iz protunapada. Dobru priliku imao jeKane u 79. minuti, no njegov udarac glavom sa šest metara nije pogodio okvir. Island je kartu za četvrtfinale mogao izvaditi u 84. minuti kada se Gunnarsson se uspio osloboditi čuvara i tukao s 10 metara, ali je nadu Englezima zadržao Hart. Engleska se u sudačkoj nadoknadi mogla izvući, no Saevarsson je deset sekundi prije kraja skinuo centaršut Sturridgea s čela Vardyja.

Bio je ovo jedan od najsramotnijih poraza u engleskoj povijesti i nema sumnje da će tamošnji mediji “razapeti” izbornika Roya Hodgsona. Island je debitant na Euru i zemlja od samo 330.000 ljudi što je samo jedan kvart Londona. No, Islanđani su večeras pokazali kako se bori za svoju zemlju. U četvrtfinalu će igrati protiv Francuske, a taj je dvoboj u nedjelju u Sanit-Denisu u 21 sat.

VL

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing