• NAKON IZVLAČENJA IZ VODE: Na ruci srebrni sat i telefon u džepu, a pored leša tenisica
  • NAKON IZVLAČENJA IZ VODE: Na ruci srebrni sat i telefon u džepu, a pored leša tenisica

NAKON IZVLAČENJA IZ VODE: Na ruci srebrni sat i telefon u džepu, a pored leša tenisica

Tijelo mlađeg muškarca nađeno je jutros kod Ade Huje, kod Beograda, a vizuelnim pregledom utvrđena je velika podudarnost sa nestalim Matejom Perišem, piše Kurir.

Naime, na tijelu su iste tenisice, majica, traperice teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu, što odgovara opisu garderobe koju je imao nestali Periš na sebi. Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem. Tijelo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati.

Forenzičar Časlav Ristić, tijekom pet meseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je što se dešava kad se netko utopi i poslije koliko vremena tijelo ispliva.

“Sve ovisi od okolnosti i od same rijeke. Mi znamo da na dnu reke i uz obalu ima dosta raslinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tijekom vodostaja donijela. Tako da sve ovisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili raslinju, moguće je da ne ispliva nikada. Mada, pošto je voda hladna, ako se samo utopio, tijelo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, poslije mjesec, a možda čak i dva”, rekao je forenzičar.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar