Nama stežu, a sebi daju i što treba i što ne treba

Nama stežu, a sebi daju i što treba i što ne treba

Iako se već mjesecima najavljuje smanjenje proračunskih izdataka na svim razinama vlasti u BiH, reduciranje troškova, što je bio i jedna od uvjeta za dobivanje kredita od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a), zastupnici i izaslanici u oba doma Parlamentarne skupštine BiH nisu se uopće sjetili jednostavno ukinuti neku od velikog broja novčanih naknada koje su davno sebi odredili.

Uz plaću, naknadu za rad u različitim odborima, povjerenstvima, pravo na naknadu za odvojeni život i prijevoz do mjesta zaposlenje, Zajedničko povjerenstvo za administrativne poslove ovih dana raspravlja o verifikaciji odluke o pravu na mjesečnu naknadu za posjet obitelji, verifikaciji odluka o korištenju drugog dijela godišnjeg odmora za 2017. godinu zastupnika i izaslanika, piše Večernji list.

U razdoblju kada svi pričaju o uštedama, zastupnici i izaslanici imaju pravo za posjet svojim obiteljima uzeti i naknadu te, kako piše u zakonu, obračun za korištenje osobnim vozilom obavlja se kao i prethodnih godina, množenjem kilometraže od mjesta rada do mjesta prebivališta i natrag u iznosu od 20 posto od cijene litre benzina i koeficijentom četiri.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar