Napad na autobus s učenicima na Kosovu. Ubijene najmanje četiri osobe

Napad na autobus s učenicima na Kosovu. Ubijene najmanje četiri osobe

Najmanje četiri osobe su poginule, a dvije povrijeđene u pucnjavi na autobus s učenicima u selu Glođane kod Dečana, prenose kosovski mediji. Oružani napad na đački autobus desio se oko 19 sati.

Kako piše Gazeta Express poginulo je dvoje učenika, vozač autobusa i kondukter. Policija je potvrdila da je na autobus pucalo više osoba.

Potvrđeno je da su poginuli učenik i učenica prezimena Mustafaj i Hamzaj. Oni su 2003. odnosno 2004. godište.

Kako javljaju kosovski mediji ranjeni se smještaju u bolnicu u Peći.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se vide kako u bolnicu u Peći stiže još ranjenih.

“Vozač je umro na licu mjesta, učenici su umrli u bolnici”, rekao je gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj.

Dodao je da je bus vozio učenike od Đakovice do Dečana.

Veton Elshani, zamjenik komandanta policije u regionu Peći, rekao je da nema razloga da se vjeruje da je pucnjava u Dečanima, koja je odnijela živote tri osobe, povezana sa bilo kojim terorističkim aktom.

Prema njegovim riječima, vjerovatnije je da je meta bio neko ko je u tom trenutku bio na licu mjesta.On je iz bolnice u Peći potvrdio da su tri osobe poginule u pucnjavi koja se dogodila oko 19 časova. Od troje poginulih dvoje su studenti, dok je treći vozač autobusa. Vozač je preminuo na licu mjesta, dok su dvojica učenika kasnije preminula.Četvrta osoba se nalazi na liječenju u ovoj bolnici. On je van životne opasnosti.

“Nemamo razloga vjerovati da se radi o terorističkom aktu ili napadu na autobus u cjelini. Moguće je da je meta neko konkretan.. Povrijeđena osoba je van životne opasnosti. Policija je na licu mjesta. Na licu mjesta su jedinice za teške zločine. Svi tragovi se istražuju. “Svi smo na licu mjesta”, rekao je Elshani

Mediji u Srbiji istražuju detalje ovog strašnog napada. Kako piše Kurir do tragedije je došlo zbog osvete. Naime jednog od putnika su vozač i kondukter autobusa izbacili jer je uznemiravao djevojke. On je zatim uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i ispalio rafal.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar