Napadi ne prestaju, ponovno napadnut Kijev i još najmanje 25 naselja

Napadi ne prestaju, ponovno napadnut Kijev i još najmanje 25 naselja

Tijekom proteklog dana, vojska Ruske Federacije je izvela više napada na Ukrajinu iranskim bespilotnim letjelicama tipa “Shahed”. Ukrajinska protuzračna odbrana uništila je 23 udarna drona, priopćeno je Generalštab Ukrajine.

Ruska vojska je izvela pet raketnih i 89 zračnih udara i izvršio 67 napada iz višecijevnih raketnih bacača na položaje ukrajinskih trupa i naselja.

Među civilnim stanovništvom ima žrtava

Rano jutros napadnut je i glavni grad Ukrajine. Protuzračna odbrana uzvratila je paljbom na napade ruskih bespilotnih letjelica tokom trosatne zračne uzbune u Kijevu i regiji.

Iz Generalštaba su priopćili da je tokom proteklog dana došlo do 44 borbena okršaja.

“Neprijatelj je izvršio minobacačke i artiljerijske napade na više od 25 naselja”, navodi se u jutarnjem izvještaju.

U pravcu Bahmuta, ruski vojnici su bezuspješno pokušavali da povrate izgubljenu poziciju zapadno od Kurdjumovke, južno od Andrejevke i zapadno od Klishcheevke, u oblasti Donjecka.

“Na pravcu Zaporožja, neprijatelj koncentrira svoje glavne napore za sprječavanje daljeg napredovanja naših trupa. Neprijatelj je izveo zračne udare na područja Guljajpolja, Male Tokmačke, Novodanilovke i Pjatihatkija u Zaporožju. Više od 15 naselja bilo je podvrgnuto artiljerijskom granatiranju”, navodi se.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar