Napravio kuću od 11 kontejnera

Napravio kuću od 11 kontejnera

Kad govorimo o domu iz snova, svatko od nas pri tome podrazumijeva nešto drugo, no svima nam je važno da dom odražava našu osobnost i da bude mjesto u kojem se osjećamo udobno i sigurno, bez obzira na to je li riječ o luksuznoj vili, ili maloj montažnoj kućici.

No ima i onih koji si mogu priuštiti kreativnost i odustati od nekih tradicionalnih rješenja, a da dom koji su osmislili bude savršen. Jedan od takvih sretnika je dizajner Will Breaux, koji je svoj dom osmislio i izgradio od običnih kontejnera za prijevoz robe.

foto: McGowen Conteiner House

Njegov dom nalazi se u Houstonu, ulici McGowen, a vlasnik kaže kako je kuća koju je izgradio spojivši 11 kontejnera, najveća građevina te vrste. Kontejneri su složeni tako da tvore prostrano prizemlje, ali i jedan na drugi, pa njegova kuća ima 3 kata.

– Gledao sam slične projekte koji su mi se sviđali. I napokon, angažirao sam dizajnera iz obitelji graditelja za gradnju trokatne obiteljske kuće. No na kraju sam ih morao otpustiti jer mi nisu mogli osigurati ono što sam htio. Tako sam 2011. godine krenuo od toga da sam dizajniram kuću i tako je započelo to putovanje, napisao je Breaux na svome blogu.

foto: McGowen Conteiner House

Ideja o tome da napravi kuću od kontejnera rodila se i prije nego što je to postao trend. Kaže da je razlog vrlo jednostavan.

– Kontejneri za prijevoz robe i tereta su vrlo čvrsti, otporni na vatru i dugo traju, mogu izdržati oluju i imaju neke zajedničke karakteristike koje olakšavaju posao – pojašnjava.

foto: McGowen Conteiner House

Tako je 2011. godine prvo izradio 3D skicu kuće kakvu želi i potrošio sate i sate na učenje o tome kako se uopće grade kuće od takvih kontejnera, a danas je ponosni vlasnik kuće od oko 762 četvorna metra, koja izgleda baš onako kako ju je zamislio. Sad već nekoliko mjeseci živi u novom domu, iako još treba završiti neke radove, i kaže kako nije imao nikakvih većih problema.

foto: McGowen Conteiner House

Za one koji se žele okušati u takvoj gradnji, dizajner je na posebnom blogu opisao sve korake u gradnji svoje kuće, uz pojašnjenja o tome kako i zašto izabrati pojedine materijale te mnogim tajnama koje mogu biti korisne u tom procesu, piše portal Boredpanda.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing