U narednim danima padavine u cijeloj zemlji

U narednim danima padavine u cijeloj zemlji

Novogodišnji praznici su prošli bez padavina, ali uz jako niske temperature. Takav je bio i prvi dan 2017. godine, a već danas nas očekuju promjene. Tokom dana ćemo još malo uživati u zimskom suncu i temperaturama iznad nule, a u večernjim satima doći će do porasta oblačnosti i padavina.

Najviša dnevna temepratura danas će biti od 3 do 9, a na jugu od 7 do 11 stupnjeva. Jutros je najhladnije bilo na Sokocu gdje je izmjereno -17 stupnjeva. Nešto viša temperatura je bila u Bugojnu i Drvaru -14 stujpnjeva, te u Livnu i Zenici -11. Jutarnja temperatura u Sanskom Mostu i Sarajevu bila je -10, Bijeljini -9, Banja Luci, Srebrenici i Tuzli -8, na Ivan-sedlu -6, Bjelašnici, Doboju, Goraždu i Zvorniku -5, Mostaru -2, Bihaću -1, Gradačcu 0, Trebinju 1, Neumu 4 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U noći sa ponedjeljka na utorak u Hercegovini se očekuje kiša koja će se tokom dana u ostatku države postupno pretvarati u susnježicu i snijeg. Visina novog snijega u toku 24 sata će biti oko 10 cm, na planinama i do 15 cm. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu od 5 do 10 stepeni. Dobra vijest je da će padavine do kraja dana postepeno oslabiti.

Međutim, već u srijedu nas očekuju nove. Ujutro će biti umjereno do pretežno oblačno, a tokom dana će doći do padavina. U centralnim i istočnim područjima mjestimično i sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

U centralnim i istočnim dijelovima slab snijeg zadržat će se i u četvrtak, dok će u Hercegovini i na sjeveru zemlje dan proći bez padavina. U četvrtak nas očekuje i nešto niža temperatura koja će na jugu biti od 4 do 8, a u ostatku zemlje od -2 do 4 stupnja.

U razdoblju od 08. do 11. siječnja očekuju se padavine na cijelom prostoru naše zemlje, u Bosni snijeg, a u Hercegovini kiša, dok će temperature biti u porastu. Dnevne temperature u Bosni će dostizati vrijednosti do 6, a u Hercegovini 12 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar