Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću, tužiteljstvo bi trebalo predstaviti dva svjedoka i materijalne dokaze

Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću, tužiteljstvo bi trebalo predstaviti dva svjedoka i materijalne dokaze

Nastavak suđenja predsjedniku RS Miloradu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a Milošu Lukiću pred Sudom Bosne i Hercegovine zakazan je za danas, s početkom u 13 sati, objavljeno je na stranici Državnog suda.

Dodik i Lukić optuženi su za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christian Schmidta. Odvjetnik Goran Bubić, branitelj predsjednika Srpske, rekao je da čekuje nastavak suđenja na kojem će Tužiteljstvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza. ”Obrana je pripremila prijedlog svojih dokaza, o kojima će Sud BiH odlučivati nakon što Tužiteljstvo BiH izvede svoje dokaze” rekao je Bubić ranije SRNI.

Miljkan Pucar, odvjetnik vršitelja dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, da bi na nastavku suđenja Lukiću i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku Tužiteljstvo BiH trebalo da predstavi svoja dva svjedoka i provede svoje materijalne dokaze.

Suđenje u ovom predmetu počelo je čitanjem optužnice 5. veljače, iako je ročište o priznanju krivice održano još 16. oktobra. Posljednje ročište održano je 6. ožujka kada su pred Sudom BiH trebala svjedočiti četiri inspektora SIPA-e, ali je svjedočio samo jedan.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar