Nastavilo se Pokorničko hodočašće u Svetište Kraljice mira u Hrasno

Nastavilo se Pokorničko hodočašće  župa Trebinjsko – Mrkanske biskupije u Svetište Kraljice mira u Hrasno. Prema rasporedu su hodočastile župe: Prenj, Aladinići i Trebinje.  
Vremenski uvjeti su bili više nego savršeni , ali to nije bio jedini razlog što je prisustvovalo mnoštvo vjernika. Mnogi su došli da u ovo korizmeno vrijeme osjete Isusovu muku i patnju koju je podnio zbog nas. Odvojili su nekoliko sati da bi sudjelovali u pobožnostima.

Pred spomenikom poginulih i nestalih izmoljena je uvodna molitva, a završna pred kipom Kraljice mira na Gradini.  Molitvu Križnog puta, koja je započela u 15 sati, naizmjenično su predmolili don Milenko Krešić, župnik u Trebinju i trebinjski dekan i đakon Ante Čarapina iz župe Aladinići. Vjernici su mogli pristupiti svetoj Ispovijedi nakon Križnog puta.  
U 16:30 slavljena je sveta Misa u župnoj crkvi koju je predvodio i propovijedao don Pero Pavlović, župnik župe Ravno, a u koncelebraciji su bili don Ivica Puljić, župnik župe Neum; don Marko Šutalo, župnik župe Aladinići; don Milenko Krešić, župnik  iz Trebinja; don Antun Pavlović, župnik župe Hrasno i upravitelj Svetišta. Pučko pjevanje predvodio je župni zbor iz Aladinića, uz sudjelovanje svih prisutnih.

Očekivanja o dolasku mnoštva vjernika su se ostvarila i nadamo se da će tako biti i slijedeće nedjelje, koja je službeno i završna. U Svetište, na posljednju ovogodišnju korizmenu pobožnost doći će hodočasnici iz župa Ravno, Trebinja i Domanovići.

Izvor:https://pogled.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar