NATJEČAJ: Traže se promatrači neba u Mostaru

NATJEČAJ: Traže se promatrači neba u Mostaru

Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) sa sjedištem u Mostaru raspisala je natječaj za zapošljavanje dva promatrača na neodređeno vrijeme.
Promatrači bi, navodi se u natječaju, vršili redovita, izvanredna i specijalna zrakoplovna i druga mjerenja i promatranja u okviru neprekidnog procesa praćenja razvoja vremena na aerodromu, kao i izrađivali meteorološke izvještaje i uključivali ih u razmjenu preko raspoloživih telekomunikacijskih sustava ili ih neprekidno stavljali na raspolaganje korisnicima.
Uz to, budući promatrači su neposredno je odgovorni za izdavanje pravovremenih i kvalitetnih meteoroloških izvještaja tipa METAR, SPECI. LOCAL MET i SPECIAL LOCAL MET, vode propisanu meteorološku dokumentaciju, obavljaju poslove tekućeg održavanja klasične meteorološke opreme i druge poslove po nalogu nadređenog. Za promatranje neba i zaposlenje u BHANSA-i potrebno je imati srednju stručnu spremu tehničkog ili društvenog smjera, najmanje šest mjeseci radnog iskustva u struci, posjedovati potvrdu o obučenosti te znati engleski jezik.
Osim promatrača, ova državna institucija traga i za šefom Odsjeka za sustavno planiranje i integraciju sustava. Budući šef treba imati završen tehnički fakultet, smjer zrakoplovstvo, telekomunikacije, elektronika ili informatika, najmanje tri godine radnog iskustva u struci i najmanje jednu godinu iskustva u civilnom zrakoplovstvu, kao i poznavati engleski jezik. BHANSA planira zaposliti i Operatora obrade podataka o letu čiji su uvjeti zaposlenja slični funkciji promatrača, iako za posao operatora nije potrebno posjedovanje potvrde o obučenosti.
Prijave na natječaj mogle su se predati najkasnije osam dana od dana objave Javnog oglasa u dnevnim novinama Glas Srpske.
Izvor: bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar