Natječaj za sufinanciranje samozapošljavanja trajao samo minutu

Natječaj za sufinanciranje samozapošljavanja trajao samo minutu

Isti slučaj bio je i prošle godine kada je natječaj trajao osam minuta. Mnoge nezaposlene osobe i poslodavci koji su se željeli prijaviti za startup program izrazili su nezadovoljstvo jer u pozivu koji je najavljen 16. veljače nije rečeno da će biti otvoren ovako kratko.

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje kazali su kako je Javni poziv morao biti zatvoren tako brzo zbog velikog interesa i ograničenosti sredstava.

“Tijekom ove godine Javni poziv će biti objavljen još dva puta tako da sve osobe koje danas nisu mogle aplicirati imat će tijekom godine u dva navrata priliku da to učine. Proces apliciranja i realizacija programa su apsolutno transparentni te će danas na stranici zavoda biti dostupni spiskovi aplikanata”, kazali su iz ove institucije.

FZZZ objavio je tri poziva od kojih su dva objavljena jučer. Također su kratko trajali, a na web stranici je objavljeno kako je zbog dovoljnog broja pristiglih prijava i ograničenosti sredstava Javni poziv zatvoren za Tuzlansku, Zeničko-dobojsku, Srednjobosansku, Unsko-sansku, Hercegovačko-neretvansku, Zapadnohercegovačku,  Sarajevu i Herceg-bosansku županiju. Na oba programa objavljena je lista aplikanata.

Za ova tri programa ove godine je izdvojeno 40 milijuna KM. Prema izjavama direktorice FZZZ-a Helene Lončar, cilj je zapošljavanje najmanje 11.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH. Zavod će sufinancirati prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženog sufinanciranja i zapošljavanja.

/Izvor: Klix.ba/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar