Navijački sukobi u Zagrebu između navijača Dinama i Legije

Navijački sukobi u Zagrebu između navijača Dinama i Legije

U istočnim dijelovima Zagreba, u kvartovima Maksimir i Dubrava, došlo je sinoć do sukoba više stotina navijača poljske Legije te domaćih BBB-a.

Snimke koje stižu od čitatelja pokazuju kako se radi o iznimno nasilnom ponašanju poljskih navijača u kojima su korištene baklje, palice i sve što je navijačima došlo pod ruku, javlja Jutarnji list.

Iz zagrebačke policije potvrdili su sukob, no kažu da je on hitnom intervencijom policije smanjen na minimum.

“Na području Dankovečke ulice došlo je do sukoba 200 navijača, a policajci koji su se otpočetka nalazili na mjestu događaja spriječili su i mogući veći sukob. Uz redovne policijske snage, na mjestu događaja bili su i pripadnici interventne policije. Prema prvim informacijama, za sada u sukobu nema ozlijeđenih osoba”, kažu iz policije.

Kako su prepričali izvori iz navijačkoga miljea, radi se o planiranoj provokaciji Poljaka koji su autobusima, dijelom s jadranske obale gdje su se nalazili na ljetovanju, dijelom iz inozemstva, došli u Zagreb kako bi izazvali nerede uoči  utakmice.

Navodno se radi o oko čak 50-ak autobusa punih poljskih navijača. Također, prema istim izvorima, Poljaci su kao metu napada namjerno izabrali kvart Dubravu, budući da su informirani kako se tamo nalaze najžešći navijači Dinama.

BBB-o su se navodno također brzo organizirali te su se na nekoliko mjesta u istočnom djelu grada sukobile velike grupe navijača.

Dodajmo kako Dinamo i Legija svoju utakmicu igraju večeras na Maksimiru od 20 sati.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar