Nema dogovora Vlade HNŽ-a i sindikata zdravstvenih djelatnika. Herceg zaprijetio radnom obvezom

Nema dogovora Vlade HNŽ-a i sindikata zdravstvenih djelatnika. Herceg zaprijetio radnom obvezom

”Nije postignut nikakav napredak”, rekao je Dalibor Vuković član pregovaračkog tima Nezavisnog sindikata SKB Mostar nakon što je održan sastanak s pregovaračima Vlade HNŽ-a i poslodavcima zdravstvenih radnika u ovoj županiji.

”Ni na jednu od naše dvije ponude koje smo im prošli put dali, nisu htjeli dati decidan odgovor nego su izbjegavali, posebno Herceg. Izbjegavali su dati bilo kakav konačan odgovor. Pokušavali su prebaciti na neke dopise da se šalju općinama i domovima zdravlja. To je sve kupovanje vremena. Nije donesena nikakva politička odluka i nisu nam ponudili ništa od onoga što su nam nudili od devetog mjeseca”, rekao je i dodao kako su razočarani te da nastavljaju štrajk.

”Premijer Herceg je zaprijetio uvođenjem radne obveze u županiji sve kako bi sindikat podlegao njihovim pritiscima i ne bi li odustao od svojih prava”, rekao je. Dodao je da su i očekivali da se govori o proračunskim minusima te da im nitko nije dao odgovor kako su drugim zdravstvenim radnicima u jeku pandemije povećavane plaće bez ikakvih problema.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar