“Neovisni” stručnjak autor ekspertize koju je naručila Elektroprivreda HZHB ne radi za “siću”

“Neovisni” stručnjak autor ekspertize koju je naručila Elektroprivreda HZHB ne radi za “siću”

Redoviti profesor Sveučilišta u Mostaru Brane Markić jučer je na konferenciji za tisak u organizaciji Elektroprivrede HZ HB predstavio ekspertizu oko obračuna naknada na el. energiju. Ne treba biti poseban stručnjak pa je sažeti u par riječi, Elektroprivreda HZ BH je oštećena pogrešnim izračunom, i treba joj novce vratiti. – piše Hercegovina.info

Markića je direktor Elektroprivrede Marinko Gilja prezentirao kao vrhunskog stručnjaka, koji nije tamo neki da bi radio za siću

“Mi se ne bojimo istine. Nismo mi platili profesora doktora Markića da ovo radi za nas jer se njegov ugled i renome ne mogu platiti. On to ne bi sebi dozvolio jer on nije čovjek koji bi se prodao za sitne novce. To nama nije bio cilj, nama je jedino cilj bio dokazati jesmo li mi u pravu ili nismo. S ovom eskpertizom smo dokazali da smo cijelo vrijeme bili u pravu” (Marinko Gilja, 9. prosinca 2021. u Mostaru o prof. dr. Brani Markiću, autoru ekspertize).

Uistinu, ravnatelj Gilja je itekako u pravu

Kada su u pitanju poslovni odnosi Elektroprivrede i tvrtki u suvlasništvu Brane Markića to nikako nije sića (evo i srimovalo se).

14. siječnja ove godine Elektroprivreda HZ HB naručila je odjedanput, premda sitnije nabave ima stalno, 563.192 marke uredskog i potrošnog materijala za printere, fax i kopir aparate od tvrtke Antonio Commerce, kojoj je suvlasnik Brane Markić.

15. srpnja 2019. naručila je 649.656 maraka uredskog i potrošnog materijala od tvrtke Antonio Commerce, kojoj je suvlasnik Brane Markić.

5. kolovoza iste godine, u razmaku manjem od mjesec dana, naručila je opet 679.656 maraka uredskog I potrošnog materijala za printere, fax i ostalo, opet od tvrtke Antonio Commerc, kojoj je suvlasnik Markić. Od iste tvrtke Elektroprivreda HZ HB obilato naručuje i poslovne darove, kožu I tekstilne tkanine, plastične i gumene materijale 14. veljače 2020., 12. travnja 2020., oba puta po 49 tisuća maraka.

Uz to ima i niz sitnijih nabava zanemariva iznosa. Osim Gilje, poznato je da od Markićeve trvtke obilato naručuje i Vlada HNŽ, općine i brojne institucije, ali i Sveučilište u Mostaru na kojem radi

Primjerice, Sveučilište u Mostaru je od svog profesora 14 siječnja ove godine naručilo 195.997 maraka uredskog materijala i raznih potrepština. Promet poduzeća gdje je Markić suvlasnik, prema Akti.ba, u prošloj je godini iznosio 8.5 milijuna maraka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar