Neponovljivi Roger Federer ispisao povijest

Neponovljivi Roger Federer ispisao povijest

Švicarski tenisač Roger Federer u petak je u trećem kolu Australian Opena svladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-4, 3-6, 6-1, 6-4.

Trijumfom protiv Dimitrova Roger Federer je stigao do 300 pobjeda na Gran Slam turnirima. Daleko iza njega su Andre Agassi sa 224 i Ivan Lendl sa 222 pobjede. Federera, koji u riznici ima 17 Grand Slam naslova, u sljedećem kolu čeka 15. nositelj Belgijanac David Goffin.

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković još nije izgubio set na Australian Openu. Trebalo mu je dva sata i 22 minute da bi pobijedio Talijana Andreasa Seppija sa 6-1, 7-5, 7-6 (6). Đoković je imao čak 37 neprisiljenih grešaka, a u tie-breaku trećeg seta spasio je dvije set lopte. U sljedećem kolu čeka ga Francuz Gilles Simon, protiv kojeg vodi 9-1 u pobjedama.

Prva tenisačica svijeta Serena Williams trebala je samo 44 minute za plasman u 4. kolo, pobijedivši 18-godišnju Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6-1, 6-1. U sljedećem kolu ponovno ide na Ruskinju, Margaritu Gasparjan.

Četvrta nositeljica Poljakinja Agnieszka Radwanska, koja još uvijek čeka prvi Grand Slam naslov, lakoćom je dobila Portorikanku Monicu Puig sa 6-4, 6-0, a sljedeća protivnica joj je 21-godišnjiva Nijemica Anna-Lena Friedsam.

Njemica je iznenadila prošlogodišnju finalisticu US Opena Talijanku Robertu Vinci, koja je uvjerljivo dobila prvi set sa 6-0. No, u nastavku meča Anna-Lena Friedsam napravila je preokret, te je trijumfirala sa 0-6, 6-4, 6-4.

gol.dnevnik.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar