Nered, nerad i pohvale

Nered, nerad i pohvale

Taktika koju su smislili umovi u ramskom HDZ-u je vrlo jasna: ništa ne činiti za narod, ništa ne raditi, samo smetati vlasti koja radi i čekati njihovu pogrešku. Za svoj sadašnji nerad stekli su zavidno višegodišnje iskustvo.

Bavljenje odlukama kojom se definiraju Mjesne zajednice žele skrenuti pozornost sa svog nerada. Dok su bili na vlasti nisu uopće htjeli formirati mjesne zajednice jer su tada poistovjećivali svoje ogranke sa mjesnim zajednicama. To se događalo u vrijeme načelnikovanja Vukoje, Metera i Pavličevića koji su poslije nerada i nereda dobro zbrinuti u državnim i javnim institucijama.

Isto tako ne pojašnjavaju zašto nisu pravili nikada niti jednu javnu raspravu o  bilo kojem problemu ili projektu u ovoj općini. Ne pojašnjavaju zašto nisu donijeli odluku čak ni o nazivu općine, niti o grbu i zastavi, niti o nazivima naseljenih mjesta i ulica, pa ni onu o Danu Općine. Da, tako su radili jer su koristili pravilo „najbolje je ništa ne raditi jer tada ne možeš ni pogriješiti“.

Narodu ove općine ostavili su neriješenima takve i brojne druge probleme po kojima smo opet specifični u cijeloj državi. Umjesto provođenja projekata, krili su se po općinskim uredima, trčkarali u Mostar po mišljenja i zapovijedi, upućivali novce u Mostar, Čapljinu, Široki, a ramskom narodu pričali bajke. Sjetimo se kako su nas, posebno u izbornim godinama, varali pričama o trećem entitetu i o hrvatskom  TV kanalu, a najnovija prevara je ona o zaštiti branitelja a u stvarnosti se radi o bježanju i prepuštanju branitelja na nemilost drugima. A cijelo vrijeme dok su pričali bajke pljačkali su i prodavali tvorničke hale.

Danas općina Prozor – Rama provodi projekte koji nas mogu izvesti iz zaostalosti i ovisnosti u koju su nas upravo oni, na čelu sa svojim vođama, uveli kroz sve ove godine nerada. Da, gospodo iz ramskog HDZ-a BiH, danas općina Prozor – Rama donosi svoje odluke ovdje a ne u Mostaru, i samo nas takve odluke i projekti mogu izvući iz  ovog jada u koji ste nas uveli. Blokirali ste Dom zdravlja i bili ste spremni uništiti ga, pokušali ste ugasiti i Gradsku ljekarnu, no ova vlast vas je spriječila u tome.

Možda je i bolje što nemate poduzetničkih prijedloga, jer ste pokazali da je vaš poduzetnički duh: opljačkati, rasprodati, uništiti.
 
A još gore bi bilo da nastavite dijeliti općinu Prozor – Rama po samo vama znanim granicama lovišta, kao što ste nedavno pokušali uraditi, po nalogu vaših otuđenih mostarskih i čapljinskih zapovjednika. Zato, samo vi ništa ne radite, čekajte greške općinske vlasti i pripremajte nove podvale ovom narodu.

Ova općinska vlast se zna nositi sa svim vašim podvalama. Najbolji primjer je započeto uređenje grada koje će uspjeti unatoč svim vašim pokušajima ometanja.
 
Prozor – Rama, 09.04.2015.                                            Načelnik, dr. Jozo Ivančević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing