Nestabilno vrijeme do kraja siječnja

Nestabilno vrijeme do kraja siječnja

U Bosni i Hercegovini za naredna dva dana prognozira se stabilno vrijeme bez padavina, a od 15. siječnja očekuje se pogoršanje vremenskih prilika praćeno padavinama u obliku kiše i snijega – kazao je Agenciji Fena Bakir Krajinović, stručni suradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ističe da će se nestabilno vrijeme s umjerenim padavinama zadržati sve do kraja ovog mjeseca.

Minimalne temperature zraka u Bosni će biti u porastu do četvrtka i kretat će se od -4 do 1 stupanj.

Krajinović kaže da od 15. siječnja do kraja siječnja slijedi postupan pad jutarnjih temperatura, a očekivane vrijednosti su od -2 do 5 stupnja.

U Hercegovini se očekuje konstantan porast minimalnih jutarnjih temperature do kraja ovog mjeseca, a prognozirane vrijednosti su od 2 do 5 stupnjeva. Kulminacija ovog trenda se očekuje od 21. do 24. siječnja kada će jutarnje temperature biti od 5 do 8 stupnjeva.

Maksimalne temperature zraka u Bosni će postupno rasti do sredine siječnja, a prognozirane vrijednosti su od 6 do 12 stupnjeva.

Nakon 15. siječnja pa do kraja mjeseca slijedi blagi pad dnevnih temperatura, a vrijednosti će se kretati od -1 do 6 stupnjeva celzija.

Kako je naveo Krajinović, u Hercegovini će maksimalne dnevne temperature biti u stalnom porastu do kraja siječnja, a prognozirane vrijednosti su od 5 do 14 stupnjeva celzija.
Fena

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar