Nestao zrakoplov AirAsie sa 162 putnika – potraga prekinuta

Nestao zrakoplov AirAsie sa 162 putnika – potraga prekinuta

Indonezija je do svitanja prekinula potragu za zrakoplovom tvrtke AirAsia koji je sa 162 putnika i članova posade na letu od Surabaye do Singapura u nedjelju nestao s radara nakon što su piloti zbog nevremena zatražili promjenu kursa.



Let QZ8501 indonezijske tvrtke AirAsia, Airbus 320-200 sa 155 putnika i sedam članova posade izgubio je kontakt s kontrolom leta u Jakarti u 6.17 po lokalnom vremenu (21.17 CET u subotu. Nije poslan poziv upomoć, rekao je dužnosnik indonezijskog ministra prometa Joko Muryo Atmodyo. Dužnosnik ministarstva transportaHadi Mustofa izjavio je kako je zrakoplov zatražio neuobičajenu rutu leta prije nego što je kontakt izgubljen.

Među 162 osobe u zrakoplovu bilo je 155 Indonežana, troje Južnokorejaca i po jedna osoba iz Singapura, Malezije i Velike Britanije te pilot Francuz, objavila je AirAsia u priopćenju ispravljajući prijašnje podatke. 

'Sve svoje kapacitete uključili smo u potragu na moru i kopnu i nadamo se da ćemo što brže locirati zrakoplov', rekao je na konferenciji za novinare voditelj Indonezijskog nacionalnog odbora za sigurnost prometa Tatang Kurniadi. 'Moram naglasiti da dosad nismo utvrdili kako je zrakoplov pao ni kakav je problem bio u pitanju", dodao je.
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing