NEVENKA TOKIĆ: Ljubav prema glazbi

NEVENKA TOKIĆ: Ljubav prema glazbi

Nevenka Tokić iz Rame je studentica treće godine preddiplomskog studija Medija i kulture društva na Sveučilištu u Dubrovniku. Ljubav prema glazbi ima još od djetinstva te nam je ispričala što je sve postigla do danas i koji su joj planovi.

Razgovarao: Šimun Bjelančić za PUNKT, Studentski časopis Sveučilišta u Dubrovniku 

Koji je bio motiv da se početne baviti pjevanjem ?

“Kao mala sam po kući uvijek pjevušila. Svakako je u kući uvijek bilo veselo jer se ujak s kojim sam živjela bavi glazbom. Kad bih tako gledala njega na njegovim gažama, nastupima i probama kako srčano pjeva i budi u meni nekakve trnce po tijelu i emocije, tako je probudio i ljubav prema glazbi. Poželjela sam biti na njegovom mjestu pa možda i na mjestu mojih glazbenih uzora Doris Dragović i Nine Badrić.”

Kako ste uvedeni u posao pjevanja ?

“Prije pet godina, prijateljica iz djetinjstva i ja smo došle na ideju da pjevamo na vjenčanjima. S vremena na vrijeme smo to i radile sa zadovoljstvom. Ali kad je osvanuo moj cover na YouTube-u mogu reci da je tad sve to krenulo ozbiljnijim putem. Stizali su pozivi sa svih strana Hrvatske, kako za vjenčanja tako i za gaže u restoranima i kafićima.”

Koliko se dugo bavite pjevanjem ?

“Pjevanjem se bavim od svoje šeste godine kada  sam se učlanila u crkveni zbor i tu se nekako, pored pjevanja s ujakom,  i probudila ta ljubav prema glazbi i želja da se zapravo s tim bavim i u budućnosti. Ali da mi bude više kao neki hobi jer ne znam koliko se bas od glazbe može živjeti u Hrvatskoj i BIH.”

Kakvo je stanje trenutno ?

“Nakon prethodne situacije s Covidom-19 kad je sve bilo zatvoreno, zapravo sam  i zadovoljna. Imam dosta poziva za vjenčanja, gaže u lokalima pa i za političke skupove koji najčešće traže himnu Hrvatske. To tek nije lak posao, ali nekako s vremenom se naučiš nositi i sa tremom.”

Da li se planirate baviti pjevanjem u budućnosti ?

“Danas je teško doći na glazbenu scenu, ostvariti uspjeh, ostaviti taj neki utisak na publiku, ali imam veliku želju i volju. Vidjet  ćemo sve, vrijeme će pokazati svoje. Rekao bi Walt Disney: Svi naši snovi se mogu ostvariti, ako imamo dovoljno hrabrosti da idemo za njima.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar