NEVJEROJATNA BRUTALNOST Policija u Beogradu mlati nenaoružane mladiće…..Vučić će sigurno kazati da je to “hrvatska ili kosovska policija”

NEVJEROJATNA BRUTALNOST Policija u Beogradu mlati nenaoružane mladiće…..Vučić će sigurno kazati da je to “hrvatska ili kosovska policija”

Na snimci se može vidjeti kako policajci u oklopima te u pratnji pasa udaraju nenaoružanog muškarca koji je digao ruke.

Kamere su tijekom prosvjeda u Beogradu zabilježile kako više policajaca u Pionirskom parku udara tri mladića koji su sjedili na klupi.

Snimka je podijeljena na društvenim mrežama, a na njoj se može vidjeti kako policajci u oklopima s palicama u rukama i u pratnji pasa prilaze klupi te počinju udarati muškarce koji su na njoj sjedili.

Na snimci se može vidjeti kako je jedan od muškaraca podigao ruke ne bi li policajcima pokazao da nije naoružan te da, pretpostavlja se, neće boce i limenke koje se nalaze ispred muškarac koristiti kao improvizirano oružje.

Policajci su muškarce, međutim, svejedno udarili više puta, a jedan od muškaraca je pao na tlo, gdje ga je jedan od policajaca udario nogom.

Muškarci su jedni drugom pokušali pomoći, no policija ih nije prestajala udarati te su ubrzo od udaraca palicama svi završili na tlu.

Snimku je na Twitteru podijelio zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Balša Božović. “Kakva je ovo sramota! Zauvijek osramotili srpsku uniformu! Zauvijek!”, napisao je Božović uz snimku.

U središtu Beograda veći dio noći trajali su sukobi policije i prosvjednika koji su se još u utorak navečer okupili ispred Skupštine Srbije nakon što je srbijanski šef države Aleksandar Vučić najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Prosvjed je započeo s tek nekoliko stotina sudionika, da bi se mnoštvo kasnije uvećalo, a nakon što je dio prosvjednika ušao u zgradu Skupštine, uslijedili su incidenti i sukobi s policijom.

U nastavku sukoba prosvjednici su policiju zasipali jajima, kamenjem, plastičnim bocama i bakljama, zapaljeni su deseci kontejnera, a prema prvim izvješćima ozlijeđenih ima na obje strane.

Nakon što je policija dobila pojačanje rastjerala je prosvjednike suzavcem ispred Skupštine, a na ulice je izvedena i policijska konjica i postrojba sa psima.

Kamere televizije N1 su u izravnom prijenosu svjedočile napadima na policiju, ali i brutalnosti policije u civilu i privođenju i batinanju prosvjednika.

(Izvor: HINA/Jutarnji.hr)

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar