Nevjerojatna oružana pljačka banke u Drvaru: policajac propucan, pljačkaši u bijegu, izgorio automobil

Nevjerojatna oružana pljačka banke u Drvaru: policajac propucan, pljačkaši u bijegu, izgorio automobil

Policijski službenici u Drvaru jutros u 7:30 sati su primili dojavu da su u Intesa Sanpaolo banku u Titovoj ulici ušle naoružane osobe s namjerom da opljačkaju banku. Policajci su brzo stigli na lokaciju, nakon čega su pljačkaši zapucali iz vatrenog oružja i ranili jednog policajca, javlja Klix.ba.

Kako nam je rekao glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak, nepoznati pljačkaši su pobjegli Audijem u nepoznatom pravcu.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici iz Drvara su pronašli zapaljeno vozilo marke Audi na prevoju Oštre, na magistralnom putu od Drvara prema Bosanskom Petrovcu. Policijski službenik je zadobio prostrelnu ranu i prebačen je u Dom zdravlja odakle je premješten u Kantonalnu bolnicu u Livnu”, rekao je Vrdoljak za Klix.ba.

Policijski službenik se nalazi na kirurškom odjelu i u tijeku je operacija, nakon čega će biti poznato njegovo zdravstveno stanje.

Policija trenutno radi na identifikaciji i pronalasku pljačkaša. U toku je uviđaj koji se obavlja na mjestu pljačke i ranjavanja te na mjestu gdje je pronađen zapaljeni automobil.

Nije poznato da li je neko od pljačkaša ranjen u razmjeni vatre.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar