Nezaboravna ekskurzija učenika OŠ fra Jeronima Vladića Ripci

Učenici osmog razreda sa svojim razrednicima Stankom Ćurčićem, Ružicom Beljo i Sonjom Jozić boravili su na četverodnevnoj ekskurziji obilazeći najveće i najpoznatije destinacije Srednje Dalmacije. Puni iščekivanja učenici su jedva dočekali jutro 4.6. Polazak i ispraćaj roditelja bio je kod škole.

Tek što su krenuli poželjeli su fotografirati se i uhvatiti dodatnu energiju u obliku osvježavajućih sokića  u tržnom centru Prodex.

Prvo odredište bilo je dolazak i smještaj u poznatom hotelu Medena u okolici Trogira. Raspremanje i ručak te nakon toga željno iščekivanje mora, plaže i sunca. Igrama i zabavi nikad kraja. Da taj ugođaj ne bi prekidali učenici,  su nastavili drugi dan ekskurzije istim tempom doručak, kupanje, ručak , kupanje, večernja zabava i kasni sati ostavljeni za razgovor. Kako učenici tako i razrednici jednostavno su uživali u svakom zajedničkom momentu.

Treći  dan ekskurzije bio je rezerviran za proputovanja od NP Krka preko Skradina, Zadra i Šibenika pa sve nazad do Trogira. Oduševljenja nije manjkalo. Lijepa naša Hrvatska uistinu posjeduje bogatstva kao nijedna druga zemlja na svijetu. Dokaz tomu je veliki broj turista a najviše onih s druge strane svijeta. Edukativno i poučno kroz sva mjesta učenike je provela iskusna turistička voditeljica Ines.

Četvrti dan ekskurzije kako to obično biva je dan kada se treba rastati,  a mnogima se to nije dalo. Zbog toga su učenici maksimalno uživali u blagodatima dvaju najljepših hrvatskih gradova, a to su Trogir i Split.

Oduševljenje je zavladalo na samom ulasku u Trogir kad su učenici zajedno s uličnim sviračima otpjevali nekoliko poznatih dalmatinskih pjesama. Razgledanje grada i ono najljepše nekima i po prvi puta uživo susret s domaćom klapom. U nastavku preko Solina do Splita slušamo priču o nastanku „ najlipšeg“  grada na svitu.

Dolazak u jezgru grada, susret sa statuom Grgura Ninskog , razgledanje jezgre grada, razgovor sa srdačnim domaćinima, fotografiranje sa stražom, slušanje i zajedničko pjevanje s dvije gradske klape i naravno kava na rivi. Dodatna euforija zabilježena je odlaskom u City centar. Shopingiranje i osvježavanje. Uslijedio je povratak i posljednja partija šaha odigrana u prelijepom dvorištu Eco sela Grabovica.

Presretni i prezadovoljni učenici i njihovi razrednici su stigli svojim domovima. Bilo je to još jedno druženje za pamćenje.

  Sonja Jozić, prof.

                                                                                 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar