Nijemci imaju putovnicu, Srbi najviše pušača, Hrvati najbolji u doniranju organa, BiH nema na mapi

Nijemci imaju putovnicu, Srbi najviše pušača, Hrvati najbolji u doniranju organa, BiH nema na mapi

Svaka zemlja na svijetu je dobra u nečemu. Ili jaka u nečemu. Brazil gotovo svakog čovjeka asocira na najbolji nogomet, Njemačka asocira na pivo, ali jeste li se ikada zapitali u čemu građani BiH najbolji na svijetu?

Internetska stranica Informationisbeautiful.com skupila je sve dostupne podatke s interneta i napravila mapu koja otkriva koje su zemlje i u čemu najbolje. Ekipa sa sajta koristila je, između ostalih, i baze podataka Reutersa, CIA-e, Forbesa i Svjetske banke i napravila impresivan pregled vrlina i mana (gotovo) svih zemalja na svijetu i iznenadila podatkom o Hrvatskoj i onome u čemu su Hrvati najbolji na svijetu, prenosi Index.hr.
Prema podacima koje su prikupili, Hrvati su najbolji na svijetu u doniranju i transplantaciji bubrega i jetre. 2014. godine se u Hrvatskoj donirao i transplantirao ukupno 361 organ, a od ukupnog broja transplantacija 197 se odnosilo na doniranje bubrega.

Amerikanci su “najbolji” u slanju i primanju spam mailova, Nijemci imaju najbolju putovnicu, Britanci se mogu pohvaliti s najviše milijardera, a Singapur s najzdravijom nacijom na svijetu. Susjedna Srbija je po podacima kojima raspolaže navedeni portal “najbolja” po broju pušača, dok Bosne i Hercegovine nema na mapi.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar