NIKAD JEFTINIJE Let Europa-Amerika uskoro povoljniji od autobusne linije Zagreb-Dubrovnik

NIKAD JEFTINIJE Let Europa-Amerika uskoro povoljniji od autobusne linije Zagreb-Dubrovnik

rska niskotarifna aviokompanija Ryanair najavila je prekooceanske letove uz niskecijene karata.

 Informaciju je potvrdio i upravni odbor kompanije. Letovi bi trebali krenuti unutar idućih pet godina, javlja al Jazeera.
 
Cijena karata trebale bi se kretati od svega 10 funti, oko stotinu kuna, za jedan smjer, no samo će određeni broj karata biti dostupan po tako niskoj tarifi.
– Upravni odbor Ryanaira odobrio je poslovni plan za budući rast, uključujući prekooceanske letove – priopćila je kompanija navodeći kako su već u pregovorima za kupnju novog zrakoplova za dulje linije.

 

U planu je povezati 14 europskih i američkih gradova među kojima bi bili Dublin, London, Köln i Berlin u Europi te New York, Boston i Washington u Sjedinjenim Američkim Državama.
– Europski putnici žele niže cijene za letove prema SAD-u, a isto vrijedi za Amerikance koji putuju u Europu. Smatramo da je to logičan razvoj za europsko tržište – navela je kompanija.
Inače, Ryanair je ove godine proslavio 30 godina postojanja i trenutno je najveća europska aviokompanija po broju prevezenih putnika. Za tekuću financijsku godinu, do kraja ožujka, očekuju profit oko 850 milijuna eura.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar