Nikada ne biste pogodili koji je najpopularniji filmski citat svih vremena

Nikada ne biste pogodili koji je najpopularniji filmski citat svih vremena

Uz neke od najpoznatijih filmova u povijesti vežu se i citati koji su postali dio popularne kulture, uvlačeći se katkad čak i u svakodnevne razgovore. Nedavno provedena velika anketa pokazala je koji je citat najpopularniji.

Britanski tjednik Radio Times proveo je veliku anketu u kojoj su čitatelji trebali predložiti najbolji filmski citat svih vremena, a urednici tjednika izabrali su deset najčešće predloženih. Na prvom mjestu najomiljenijih citati našao je, neočekivano, onaj lika Buzza Lightyeara iz animiranog filma Priča o igračkama : "Do beskonačnosti… i dalje!" 
Na drugom mjestu našla je rečenica lika Charlija Crokera (Michael Cane) iz britanske komedijeDobar posao u Italiji: "Trebao si razvaliti samo prokleta vrata!". 
Čitatelji su izabrali legendarnog Tonyja Montanu (Al Pacino) iz Scarface kao izvor trečeg najomiljenijeg citata: "Pozdravi mog malog prijatelja". Nakon uzvika pomahnitalog mafijaša, našli su se citati iz Ralja i Prohujali s vihorom
Na listi se našao i "Bond, James Bond" Seana Conneryja te "U tvoje zdravlje, mala" (Here's looking at you, kidHumphreyja Bogarta iz Casablance
net.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar