Niko Kovač potpisao je na tri godine

Niko Kovač potpisao je na tri godine

To je to, Niko Kovač novi je trener bavarskog velikana Bayerna. Potvrdio je to sportski direktor njemačkog prvaka Hasan Salihamidžić i dodao kako s Nikom u klub dolazi i brat Robert.

Niko Kovač naš je novi trener! Preuzet će klupu Bayerna 1. srpnja 2018. godine. S Nikom smo potpisali ugovor na tri godine, do 30. lipnja 2021. godine, objavio je službeno Bayern na svojim stranicama.

FC Bayern English

@FCBayernEN

BREAKING: Niko Kovač will take over as head coach from 1st July 2018. “We agreed a 3-year contract yesterday,” says sporting director @Brazzo.

Niko u Bayern sa sobom vodi i brata Roberta koji je također igrao u dresu slavnog bavarskog kluba.

– Jako smo sretni što možemo predstaviti Niku kao našeg novog trenera – rekao je sportski direktor njemačkog prvaka Hasan Salihamidžić te nastavio:

– Niko je bio igrač u Bayernu i jako dobro pozna naš karakter, strukturu i DNK kluba. Uvjereni smo da je Niko Kovač pravi trener za budućnost ovog kluba.

Bivši hrvatski izbornik igrao je za Bayern od 2001. do 2003. godine, u 34 utakmice u Bundesligi zabio je tri gola, a kao trener hrvatske reprezentacije i prije svega Eintrachta ostavio sjajan dojam na svoje nove poslodavce.

Niko će u Bayernu naslijediti Juppa Heynckesa kojeg je bavarski div povukao iz mirovine nakon što je Carlo Ancelotti dobio otkaz.

‘Ono što se šefovima u Bayernu posebno sviđa je podatak da je Niko Kovač bivši igrač njihova kluba i samim time savršeno se uklapa u njihovu strategiju. Bayernov odgovor na milijune šeika iz Manchester Cityja i PSG-a zove se – Mia san mia!’, komentar je Bildova sportskog novinara na Nikin dolazak u Bayern.

Kovač se savršeno uklapa u filozofiju Bavaraca. Bivši je njihov igrač, savršeno govori njemački, ima njemačku radnu etiku, relativno je novo ime u trenerskom svijetu i čovjek koji bi mogao godinama sjediti na klupi trofejnog kluba.

Na klupi Eintrachta odradit će sezonu do kraja, a u posljednjih će pet prvenstvenih kola pokušati izboriti ulazak u Ligu prvaka. Njegov Eintracht trenutačno drži peto mjesto i do toliko željene četvrte pozicije dijele ga samo dva boda. A nju zasad drži Bayer Leverkusen, klub kod kojeg Frankfurt gostuje ove subote.

Nakon toga slijede mu utakmice sa Schalkeom, Herthom i u pretposljednjem kolu (28. travnja) gostovanje kod – Bayerna. Kako će ga dočekati navijači Bavaraca? Pljeskom, vjerujemo, i porukom – tek sada počinje pravi posao…

Heynckes: Niko živi za nogomet

O svom nasljedniku biranim je riječima pričao Jupp Heynckes.

– Njegova biografija je jako pozitivna. U karijeri je radio s različitim tipovima igrača, različitim nacionalnostima u Frankfurtu i radi odličan posao. Bez dvojbe trenerski posao mu je u krvi – priča Heynckes i nastavlja:

– Veliki je radnik, inovativan trener, elokventan i živi za nogomet. Zna s igračima i vjerujem da je Bayern napravio velik posao postavivši ga na klupu.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar