Niko Kovač preuzeo Eintracht iz Frankfurta

Niko Kovač preuzeo Eintracht iz Frankfurta

Bivši izbornik i kapetan Vatrenih 44-godišnji Niko Kovač novi je trener njemačkog prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta, a asistent će mu biti njegov brat Robert.

Cilj Nike Kovača mora biti mobiliziranje snaga momčadi kako bi ostali u prvoj ligi. Mi smo uvjereni da će mu to uspjeti, izjavio je predsjednik uprave Eintrachta iz Frankfurta Heribert Bruchhagen.

Ugovor Nike Kovača vrijedi do 30. lipnja 2017., ali samo pod uvjetom da se Eintracht održi u elitnim razredu njemačkog nogometa. Trenutačno se klub iz Frankfurta nalazi na 16. mjestu, koje ne jamči ostanak u prvoj ligi.

Niko Kovač na mjestu trenera zamjenjuje Armina Veha koji je u nedjelju nakon sedam utakmica bez pobjede otpušten s mjesta glavnog trenera.

Niko Kovač nogometno ime stekao u Njemačkoj

Gotovo cijeli nogometni vijek Niko Kovač proveo je u Njemačkoj u kojoj je i rođen. Profesionalnu karijeru započeo je u berlinskoj Herthi, a nastupao je i za Bayer Leverkusen, Hamburger SV te Bayern. Igračku karijeru završio je u austrijskom Red Bullu iz Salzburga. Za Vatrene je debitirao 1996. i do 2008. ostvario 83 nastupa i 14 pogodaka.

Nakon što je bio pomoćni trener u Red Bullu i vodio hrvatsku reprezentaciju do 21 godine, 16. listopada 2013. imenovan je izbornikom Vatrenih umjesto Igora Štimca. Legendarni kapetan Vatrenihuspio je odvesti Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., a potom je vodio Hrvatsku i u kvalifikacijama za ovogodišnji Euro u Francuskoj. Nakon poraza u kvalifikacijskom ogledu kod Norveške u rujnu, dobio je otkaz, a zamijenio ga je sadašnji izbornik Ante Čačić.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar