Niko Kovač s Bayernom osvojio povijesnu duplu krunu!

Niko Kovač s Bayernom osvojio povijesnu duplu krunu!

Nakon što je osigurao naslov njemačkog prvaka, Bayern Nike Kovača je u dinamičnom finalu Njemačkog kupa (DFB-Pokal), koji je odigran u Berlinu, svladao Leipzig s 3:0. To je prva dvostruka kruna Bavaraca nakon one Pepa Guardiole u sezoni 2015./2016.

Ne samo to, nego je Niko Kovač postao prva osoba u povijesti njemačkog nogometa koja je osvojila dvostruku krunu i kao nogometaš i kao trener, prvi trener koji je slavio u dva Kupa zaredom od Felixa Magatha (2005. i 2006.) te prvi ikada s krunom u kupu dvije godine zaredom s dva različita kluba.

Bila je to sjajna utakmica, a prilike su se nizale kao na tekućoj vrpci. Bolje je počeo Leipzig, no Bayern je protiv treće momčadi Bundeslige poveo 1:0 golom Roberta Lewandowskog u 29. minuti. Alaba je prošao po lijevoj strani i poslao loptu malo iza leđa Poljaku, a on je sjajno reagirao i iz teške situacije glavom pogodio suprotni kut. Nakon vodstva prvak se “razbudio” i do kraja prvog dijela imao još nekoliko odličnih prilika, a najveća je bila ona Hummelsa, koji je u 45. minuti pucao s četiri metra, a Gulacsi mu je fantastično obranio.

U 48. minuti napokon je do šanse došao Leipzig, i to kakve. Forsberg se sjurio praktički s centra na Neuera, koji sjajno brani. Prigode su se nastavile nizati, nakon još jedne Leipzigove minutu kasnije, uslijedio je niz prilika za Bayern, prvo je u 55. minuti Thiagov udarac obranio Gulacsi, a u 56. vratar Leipziga “skida” i dobar udarac Lewandowskog.

Forsberg je bio autor i velike šanse koju je stvorio Werneru, koji je u 57. minuti bio “na rubu” pogotka, a onda je neki Bayernov branič zaustavio loptu na putu prema praznoj mreži. Odgovorio je münchenski div, Hummels je u 62. “raspalio” s 20 metara, a ni minutu kasnije Gnabry se probio i ubacio na peterac, a Thiago je glavom samo trebao spustiti odbijenu loptu u prazan gol, ali – nije.

Nekih 15 minuta prije kraja utakmica se malo smirila, Bayern je uspio stati na loptu i smiriti igru. Onda jke u 78. minuti Coman prevario Klostermanna i zatresao mrežu za 2:0, a u 85. minuti Lewandowski je pobjegao obrani i pored nemoćnog Gulacsyja svojim drugim pogotkom riješio pitanje pobjednika.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar