Nisu htjeli sjesti pored žena: Ultraortodoksni putnici pretvorili putovanje u košmar

Nisu htjeli sjesti pored žena: Ultraortodoksni putnici pretvorili putovanje u košmar

Ultraortodoksni Židovi, putnici na letu New York-Tel-Aviv koji su odbili da sjednu pored žena pretvorili su putovanje u košmar za ostale putnike, objavila je u petak izraelski tisak.

Putnici u avionu izraelske kompanije El Al na letu iz New Yorka, koji su krenuli u Izrael da proslave židovsku Novu godinu, sletjeli su u srijedu na aerodrom Ben Gurion nakon "jedanaest sati košmara", posvjedočila je jedna od putnica, čije riječi je objavila izraelska informativna internetska stranica Ynet.

Kada su prije polijetanja vidjeli da trebaju sjesti pored žena, nekoliko ultraortodoksnih Židova je zatražilo od njih da zamijene mjesta, pa čak predložili novac onim koje su se pobunile.

Kako se nisu mogli dogovoriti, ovi ljudi su nastavili stajati u središnjem dijelu aviona i tako prouzročili kašnjenje jer je pilot odbio poletjeti dok putnici ne sjednu, izvijestio je Ynet.

Ovi putnici su na kraju pristali sjesti pored žena za vrijeme polijetanja i odmah su skočili sa svojih mjesta i stajali za vrijeme leta moleći se glasno i sprečavajući ostale putnike da prolaze do toaleta.

Zračna tvrtka El Al je obećala da će ispitati okolnosti ovog incidenta i odgovoriti na eventualne žalbe.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar