Nizozemska slavi: Duncan je ‘pokorio’ Eurosong i pobijedio

Nizozemska slavi: Duncan je ‘pokorio’ Eurosong i pobijedio

RAZOČARANA MAKEDONIJA Iako je Tamara Todevska stalno bila u vrhu i jedno vrijeme nije silazila s prvog mjesta, ipak je ostala ‘praznih ruku’ u finalu…

01:00 Pobjednik je Nizozemska! Duncan Laurence osvojio je s pjesmom ‘Arcade’. Kipić mikrofona mu je predala prošlogodišnja pobjednica Netta Barzilai.

– Hvala svima, ovo je znak da je glazba najvažnija – rekao je ushićeni Duncan kojem su zasuzile oči.

foto: HRT

Ovo je konačan poredak svih zemalja:

foto: HRT

00:50 Slijede glasovi publike…

00:36 Iz studija na zagrebačkom Prisavlju javila se radijska voditeljica Monika Lelas Halambek.

Jedan bod dobila je Estonija, dva boda Rusija, tri boda Francuska, četiri boda Srbija, pet bodova Švedska, šest bodova Nizozemska, sedam bodova Češka, osam bodova Švicarska, 10 bodova Sjeverna Makedonija i 12 bodova Italija.

foto: HRT

00:33 Još uvijek je na prvom mjestu Tamara Todevska iz Sjeverne Makedonije.

00:26 Tijesna borba Švedske i Sjeverne Makedonije.

00:21 Sjeverna Makedonija preuzima vrh ljestvice…

foto: HRT

00:18 Vodstvo preuzima Rusija.

00:12 Italija trenutno vodi po broju glasova…

foto: HRT

00:06 Linije za glasovanje su zatvorene.

00:05 Uz kraljicu popa bila je plesačica s gas maskom, a izvela je i novu pjesmu ‘Future’.

foto: HRT

00:02 Madonna je uz sebe imala pjevače, a kada se spustila niz stepenice, poljubila je pod.

foto: HRT

23:58 Na pozornici se pojavila Madonna. Glas joj je drhtao dok je pjevala svoj hit ‘Like a Prayer’ iz 1989.

foto: HRT

23:45 Prošlogodišnja pobjednica Netta Barzilai (26) zapjevala je ‘Nana banana’.

foto: HRT

23:35 Iako su voditelji zezali publiku da je otkazala nastup, pojavila se najveća zvijezda večeri Madonna (60) koja će uskoro nastupati.

foto: HRT

U show programu kraljica popa će pjevati ‘Lika a Prayer’ u povodu njegove 30. obljetnice te svoj najnoviji singl.

foto: HRT

23:25 Zapjevala je i prošlogodišnja natjecateljica, predstavnica Cipra, Eleni Foureira (32). Na pozornici je bila ogrnuta perjem.

foto: HRT

23:17 Na pozornicu je došla pobjednica Eurosonga 2014. Conchita Wurst(30) koja je otpjevala pobjedničku pjesmu 2015. ‘Heroes’.

foto: HRT

23:10 Glasovanje je počelo.

23:06 Posljednji na pozornicu od kandidata izašao je pjevač Miki (23) i zapjevao ‘La Venda’ za Španjolsku. Učitelj razredne nastave rođen je u okolici Barcelone, a nastupom je izazvao euforiju.

foto: HRT

23:02 Australiju je predstavljala Kate Miller-Heidke (37) s pjesmom ‘Zero Gravity’. Pjesmu je napisala sa svojim suprugom Keirom, a govori o post porođajnoj depresiji.

foto: HRT

Tijekom nastupa je ‘lebdjela’ na štapovima. Na sebi je imala haljinu koja podsjeća na vjenčanicu, a sve je to upotpunila krunom pa su je uspoređivali s likom iz Disneyjevih crtića.

foto: HRT

22:58 Za Švicarsku je nastupao Luca Hänni (24) s pjesmom ‘She Got Me’. Jedan je od favorita za pobjedu na 64. Eurosongu. Uz pjevanje, radio je kao model za muško donje rublje.

foto: HRT

22:55 Srbiju je predstavljala Nevena Božović (24) s autorskom pjesmom ‘Kruna’. Za nastup u polufinalu odlučila se za neobičnu crnu haljinu s prorezom, a cijelu kombinaciju upotpunila je srebrenim nakitom. Pjesmu je posvetila svom suprugu Nikoli.

foto: HRT

22:50 Italiju je ove godine predstavljao Mahmood (26) s pjesmom ‘Soldi’, a na kladionicama su bili oko sedmog mjesta.

foto: HRT

22:46 Za Francusku je nastupao Bilal Hassani (19) s pjesmom ‘Roi’ te je jedan od glavnih favorita za pobjedu. Počeo je pjevati sa samo pet godina, a nakon što je krajem prošle godine pobijedio na ‘Destination Eurovision’, časopis Tetu proglasio ga je ikonom francuske LGBT+ mladeži.

foto: HRT

– Usudi se sanjati bez obzira na tjelesne mane i građu – rekao je Hassani. Tekst eurovizijske pjesme sam je napisao. To je bio njegov način da se obračuna s ‘hejterima’ nakon što su ga napadali. U 2017. je priznao da je homoseksualac i zbog toga je primao prijetnje, među kojima i one smrću.

foto: HRT

22:44 Azerbajdžan je predstavljao Chingiz s pjesmom ‘Truth’. Pratitelji na društvenim mrežama hvalili su njegove vokalne sposobnosti.

foto: HRT

22:38 Najmlađa ovogodišnja natjecateljica dolazi iz Bjelorusije. Zena (17) je svoju zemlju predstavljala s pjesmom ‘Like it’. Ovo joj nije prvi put da sudjeluje u velikim natjecanjima. Sedamnaestogodišnjakinja je prije tri godine predstavljala Bjelorusiju na dječjem Eurosongu i osvojila treće mjesto.

foto: HRT

22:35 Za Estoniju je nastupao Victor Crone (27) s pjesmom ‘Storm’. Nisu se previše trudili oko scenskog nastupa, a pjevač se odlučio za crno-bijelu kombinaciju. Moderna pop produkcija na engleskom jeziku na kladionicama ne kotira baš najbolje.

foto: HRT

22:30 Island su predstavljali Hatari s pjesmom ‘Hatrið mun sigra’. Osim članova benda, na pozornici su bile i plesačice – i to u kavezu. Svi su bili odjeveni u sado mazo stilu.

 

foto: HRT

22:25 Michael Rice (21) s pjesmom ‘Bigger Than Us’ predstavljao je Veliku Britaniju. U ožujku je posjetio Zagreb gdje je nastupio u showu ‘Zvijezde pjevaju’ i družio se s Rokom Blaževićem.

foto: HRT

22:20 Norvešku je predstavljao bend KEiiNO s pjesmom ‘Spirit In The Sky’. Dosad su tri puta pobijedili na Eurosongu.

foto: HRT

22:15 Za domaćine je nastupao Kobi Marimi (27) s pjesmom ‘Home’. Publika je nagradila vriskom i gromoglasnim pljeskanjem.

– Nedavno je završio glumački studij – komentirao je Ćurlić.

foto: HRT

22:10 Grkinja Katerine Duska (29) nastupala je s pjesmom ‘Better Love’. Scenski nastup odlično je pripremljen, a tijekom izvođenja pjesme na pozornici priključile su joj se i plesačice. Katerine je odjenula unikatnu bijelu haljinu s čipkastim detaljima.

foto: HRT

22:05 Nizozemsku je predstavljao Duncan Laurence (25) s pjesmom ‘Arcade’. Otkako su poznata imena natjecatelja ovogodišnjeg Eurosonga, Nizozemac se drži na prvom mjestu na kladionicama.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar