Njemačka inicijativa i za bh firme

Njemačka inicijativa i za bh firme

Bosanskohercegovačkim firmama upućen je poziv da budu dio projekta "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama zapadnog Balkana".
Cilj inicijative je spajanje njemačkih kupaca s odabranim dobavljačima sa zapadnog Balkana, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i energetiku SR Njemačke, u okviru zajedničke organizacije Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH i ostalih regionalnih komornih ogranaka njemačkog gospodarstva (AHK), kao i njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku, prenosi bljesak.info.
U okviru jednodnevnog događaja 9. lipnja u Munhenu zainteresirane njemačke firme će voditi direktne "B2B-matchmaking" razgovore s predstavnicima kompanija iz zemalja zapadnog Balkana iz oblasti obrade metala, proizvodnje namještaja i dijelova namještaja, obrade tekstila i kože, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te građevinskih elemenata i poljoprivrednih proizvoda.
Inicijatori projekta na taj način žele aktivno doprinijeti povećanju gospodarskih aktivnosti u regiji, a istovremeno i jačanju europske ideje. Šef Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH Alexander Maumalrdian rekao je da su funkcionalna tržišta dobavljača, pouzdane mreže isporučitelja, te efikasni lanci opskrbe od ključnog značaja za smanjenje visokog vanjskotrgovinskog deficita u zemljama regije.
On smatra da balkansko tržište dobavljača već danas pruža veliki potencijal za kupce iz Njemačke te da bi te poslovne prilike ubuduće trebalo bolje iskoristiti. Za sudjelovanje u ovom projektu bosanskohercegovačke firme u prvoj fazi na engleskom ili njemačkom jeziku popunjavaju obrazac koji je objavljen na stranici Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH.
U drugoj fazi, njemačke firme razmatraju pristigle prijave i vrše selekciju odgovarajućih firmi iz BiH i regije, koje će biti pozvane da sudjeluju na konferenciji u Munhenu.
Rok za dostavu popunjenih obrazaca je 31. Ožujak 2015., a više informacija o inicijativi i uvjetima sudjelovanja objavljeno je na web stranici Predstavništva njemačkog gospodarstva u BiH: http://bosnien.ahk.de, priopćeno je iz te institucije.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing