Njemačka stranka ‘Zeleni’ objavila da su Hrvati napravili genocid u Srebrenici

Njemačka stranka ‘Zeleni’ objavila da su Hrvati napravili genocid u Srebrenici

Mladež njemačkih Zelenih je prije tjedan dana na Twitteru objavila tešku glupost o ratu u BiH.

Naime, na dan obilježavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, koje su počinile srpske snage pod zapovjedništvom ratnog zločinca Ratka Mladića, Mladež Zelenih objavila je tvit sljedećeg sadržaja.

“Na današnji dan prije 27 godina je u Srebrenici u nekoliko dana ubijeno 8000 ljudi. Ova zlodjela su dio genocida nad Bošnjacima koji su počinile Srbija i Hrvatska. Prisjećamo se žrtava i njihovih bližnjih. #NeverForgetSrebrenica”, stoji u tvitu Mladeži njemačkih Zelenih, prenosi Index.

Tvit nisu uklonili ni nakon tjedan dana

Hrvatska, jasno, s genocidom u Srebrenici nije imala baš nikakve veze. Za genocid u Srebrenici su na Haškom sudu na doživotni zatvor osuđeni Ratko Mladić i Radovan Karadžić, vojni i politički čelnici bosanskih Srba.

Tvit ni nakon tjedan dana, usprkos brojnim komentarima koji upozoravaju na to da se radi o falsificiranju povijesnih činjenica, nije uklonjen.

U njemačkom Bundestagu nedavno je usvojena rezolucija o BiH, gdje je socijaldemokratski zastupnik hrvatskog porijekla Josip Juratović tražio da se uz Milorada Dodika i Dragana Čovića, kao nositelje srpskog i hrvatskog nacionalizma, u rezoluciji spomene i Bakir Izetbegović kao nositelj bošnjačkog nacionalizma.

Mediji u BiH pišu da mu je zbog toga otkazan poziv da održi govor povodom obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar