Njemački mediji objavili identitet napadača u Berlinu

Njemački mediji objavili identitet napadača u Berlinu

Tražlac azila iz Pakistana navodno je napadač koji se kamionom teškim 25 tona zaletio brzinom 65 kilometara na sat među posjetitelje na božićnom sajmu u Berlinu i ubio 12 ljudi te ozlijedio još 48.

Maskirani 23-godišnjak za volanom, koji se kako piše njemački Berliner koristio različitim imenima, pobjegao je s mjesta, a potom je uhapšen kraj obližnjeg zoološkog vrta.

Dvojica njemačkih policajaca za Washington Post su kazali kako je muškarac pakistanskog porijekla i kako je u Njemačku stigao kao tražilac azila 16. veljače.

Kako je prenio BBC, radi se od dvadesetrogodišnjem Pakistancu Navedu B. On je, kako se navodi, rođen 1. siječnja 1993.

Naved B. je uhapšen zahvaljujući jednom svjedoku koji ga je pratio, tj. trčao za njim.

Njemački mediji pišu i kako je uhapšena osoba od ranije poznata policiji zbog počinjenih manjih prekršaja nevezanih uz terorizam.

Policija je potvrdila i kako je pravi vozač kamiona, koji je prevozio čelične grede iz Poljske u Njemačku, Poljak koji je pronađen mrtav u kabini kamiona. Sumnja se kako je bio otet, a poljski vlasnik kamiona potvrdio je kako im je jedan vozač nestao.

Policija je također, izvijestila i kako vjeruju da se vozač kamionom namjerno zaletio u gomilu na božićnom sajmu, međutim još ne koriste riječ ‘terorizam’.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar