Noć za pamćenje: Mario Hezonja ispisao povijesne stranice hrvatske košarke

Noć za pamćenje: Mario Hezonja ispisao povijesne stranice hrvatske košarke

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja noćas je u Barclays Centru u Brooklynu, domu Bogdanovićevih Netsa, ušao u hrvatsku košarkašku povijest. Sjajni 20-godišnji Dubrovčanin je kao peti pick NBA drafta 2015. izabran od strane Orlando Magica. Hezonja je tako postao najviši hrvatski pick na NBA draftu u povijesti.

Tako bi Hezonja na Floridi ove jeseni trebao započeti novo poglavlje u svojoj mladoj košarkaškoj karijeri. Američka avantura zvana NBA liga za njega je najveći izazov do sada, a visoka pozicija na kojoj je završio samo je pokazatelj koliko je Hrvat na cijeni s “one strane Atlantika”, kao i koliko vjeruju u njega u Orlando Magicu.
 

Počevši od trenera Scotta Skilesa, generalnog menandžera Roba Hennigana i predsjednika franšize Alexa Martinsa.

 

Hezonja je četvrti Hrvat izabran u prvoj rundi nakon Darija Šarića, Zorana Planinića i Dalibora Bagarića. Orlando kao da je na draftu suđen hrvatskim talentima. Naime, prošle godine ovaj klub s Floride je kao dvanaesti izabrao Šarića, ali ga je odmah proslijedio u Philadelphiju koja sad polaže prava na njega.

 

Hezonju će u Orlandu igrati s Crnogorcem Nikolom Vučevićem koji je jedan od najboljih centara lige s prosjekom od 19.3 poena i 10.9 skokova po susretu. Hezonjina brzina i maštovitost u napadu trebala bi se uklapati u viziju igre Skilesa, a njegove pucačke sposobnosti zasigurno će dobro doći momčadi Magica koja vapi za jednim kvalitetnim šuterom koji može odigrati i na poziciji tri.
 

Super Mario, kako mu tepaju mediji, za minute u dresu Magica boriti će se s Oladipom,Harrisom, Fournierom, Elfridom Paytonom, Benom Gordonom i Aaronom Gordonom.

Hezonja nije prisustvovao draftu budući da je u petak morao odraditi trening u Barceloni, nakon poraza u finalu španjolskog prvenstva od Reala koji je s 3:0 pomeo Katalonce.

Vrijedi istaknuti kako je kao prvi pick od strane Minnesota Timberwolvesa biran Karl-Anthony Towns. Kao drugog su Los Angeles Lakersi iznenađujuće izabrali D`Angela Russella, a Jahlil Okafor je kao treći otišao u Philadelphiju.

Upravo se sjajnog centra Dukea Okafora vidjelo u dresu velikih Lakersa, ali očito talentiranog beka Ohio Statea Rusella vide kao budućnost kluba koji bi trebao pomoći u napadu Kobeu Bryantu i društvu. Uz to, Lakersi Okafora vjerojatno nisu uzeli i zbog toga što u momčad žele dovesti sjajnog centra Sacramenta DeMarcusa Cousinsa. Tako da su Lakersi onda ipak odlučili pojačati poziciju jedan.

Da je Okafor kojim slučajem na kraju završio u Staples Centru, postao bi dio kluba u kojem su igrali legendarni centri poput Wilta Chamberlaina, Shaquillea O’Neala, Kareema Abdul-Jabbara, a ovom impresivnom popisu slavnih visokih igrača Lakersa dodat ćemo i krilnog centra Pau Gasola.
net.hr
 

 
Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing