• Nogometaš FK “Sarajevo” Ivan Borna Jelić Balta posjetio Ramu, mjesto svojih korijena
  • Nogometaš FK “Sarajevo” Ivan Borna Jelić Balta posjetio Ramu, mjesto svojih korijena
  • Nogometaš FK “Sarajevo” Ivan Borna Jelić Balta posjetio Ramu, mjesto svojih korijena

Nogometaš FK “Sarajevo” Ivan Borna Jelić Balta posjetio Ramu, mjesto svojih korijena

Nogometaš FK “Sarajevo” Ivan Borna Jelić Balta posjetio je Ramu, rodno mjesto svog oca Vinka koji je iz Jaklića koji je s roditeljima odselio u Bjelovar još u djetinjstvu.

Tim povodom susreo se i s načelnikom općine dr. Jozom Ivančevićem koji ga je ugostio u svom uredu u zgradi općine Prozor-Rama. Tijekom susreta razgovarala se o karijeri ovog nogometaša ramskih korijena, ali i o obitelji koja je i danas duboko vezana za svoj rodni kraj.

Ivan Borna Jelić Balta je novi je nogometaš FK “Sarajevo” od veljače ove godine, pokriva pozicije stopera i zadnjeg veznog. Hrvatski internacionalac dolazi na šestomjesečnu posudbu iz poljskog velikana, Wisle iz Krakowa, u kojoj je bio standardan u prvom dijelu ove sezone odigravši 19 utakmica.

Ranije u karijeri nastupao je za Stuttgarter Kickers, Varaždin, Rudeš, Arsenal iz Kijeva i Koper sa kojim je prethodne sezone osvojio Kup Slovenije.

“Lijepo je svratiti u ovaj kraj”

Tijekom posjeta Ivan Borna Jelić Balta kazao je za Ramski vjesnik: “Otac mi je iz Jaklića i sada živi u Bjelovaru. Kao nogometaš do sada sam prošao svašta, od Bjelovara pa do Njemačke, Stuttgarter Kickers,  pa poslije toga Rudeš, Varaždin, Aresnal Kiev, Koper u Sloveniji, poslije Kopra Wisla Krakow i sada posudba u Sarajevu. U Sarajevu je odlično. Na početku je bilo malo teško, ali sad su me navijači zavoljeli i stvarno je dobra situacija. Očekujemo borbu za Europu i vjerujemo da ćemo to ispuniti. U Ramu nisam došao prvi put, ovo je već otprilike 15-20 put. Svratim kad god imam slobodnog vremena. Želim uvijek sve obići. Lijepo je svratiti u ovaj kraj. Kad god bude neki slobodan uvijek ću se rado zaletjeti jer imamo sat i pol vremena do tud.”

Kada je u pitanju nogomet u Rami i sport općenito Jelić Balta je kazao kako je zapratio HNK “Rama”, a u zadnje vrijeme je posebno pratio košarku i pobjedu HKK “Rama” protiv “Čapljine”.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing