Nogometaš Marsonije preminuo na nogometnom terenu

Nogometaš Marsonije preminuo na nogometnom terenu

BRUNO BOBAN (25) Igrač Marsonije preminuo je u subotu na utakmici. Liječnici kažu kako mu je pukla srčana aorta poslije nezgodnog udarca, a Dinamov doktor Smodek smatra da liječničke preglede treba poboljšati

Nova tragedija potresla je nogometni svijet. Nažalost, na današnjoj utakmici Marsonije i Slavonije u Slavonskom Brodu preminuo je nogometaš domaće momčadi Bruno Boban (25), mlađi brat Osijekovog igrača Gabrijela Bobana.

U sedmoj minuti utakmice Bobana je pogodila lopta u prsa nakon čega je pao na travnjak. Uslijedila je intervencija Hitne pomoći, potom i reanimacija, no mladom nogometašu nije bilo spasa.

– Jak udarac u pluća, odnosno prsni koš, može uzrokovati aritmiju koja može dovesti do zastoja rada srca – rekao nam je Ivica Smodek, liječnik Dinama i jedan od najuglednijih liječnika sportske medicine u Hrvatskoj, pa dodao:

– Trebalo bi poboljšati liječničke preglede i da obavezno da svim utakmicama druge i treće lige uvijek tu bude Hitna pomoć, ono što je obavezno na utakmicama prve lige. Žao mi je zbog ovog tragičnog slučaja, baš me u Slavonskom Brodu zatekla ta vijest- rekao je Smodek.

Prvi u pomoć mu je pritrčao golman gostiju, Mario Rezo, njegov šogor. Oko 45 minuta trajala je bitka za Brunin život, a za to vrijeme sa stadiona nitko nije otišao.

Čule su se molitve, jauci s terena i tribina, a kad bi Bruno na trenutke dao znake života, krenulo bi i glasno bodrenje. Nažalost, na kraju se dogodilo ono najgore, piše sportalo.hr

Situacija je još bolnija kada znamo da je prije nekoliko mjeseci preminuo i Brunin otac. 

Bruno Boban je rođen u Požegi 12. kolovoza 1992. godine, a prve nogometne korake zajedno sa bratom Gabrijelom napravio je u svojoj Velikoj.

foto: Marko Prpic/PIXSELL

Boban je u Marsoniju stigao baš iz Slavonije i to prije mjesec dana. Najavljen kao veliko pojačanje, odmah se nametnuo treneru Robertu Špeharu važnim golovima u borbi za plasman u 2. HNL. Boban je bilo najbolji strijelac treće lige, zabio je 12 golova.

Tragično preminuli nogometaš je u Marsoniju stigao s pedigreom prvoligaškog igrača jer je ranije u karijeri nastupao za Rudeš i Zagreb.

 

/Izvor: 24sata.hr/

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar