Nokia se vraća na velika vrata

Nokia se vraća na velika vrata

Ponuda finskog telekomunikacijskog giganta Nokije u vezi s 15,6 milijardi eura vrijednim preuzimanjem kompanije Alcatel-Lucent dobila je “zeleno svjetlo”.
Nakon što su francuski regulatorni organi dali odobrenje otvoren je put za integraciju dva dobavljača telekomunikacijske opreme, piše američki list Wall Street Journal.
– Sretni smo što je naša ponuda bila uspješna, i što investitori Alcatel-Lucenta imaju vjere u budućnost ujedinjene kompanije, navodi se u priopćenju izvršnog direktora Nokije, Rajeeva Surija, prenosi agencija France press.
Iz Nokije je priopćeno da će dvije kompanije, koje su prethodno od antimonopolskih regulatora u SAD i Europi dobile dozvolu za spajanje, početi 14. siječnja poslovati kao operativno udružena grupacija, navodi list.
Prema priopćenju francuskog regulatora burze AMF-a, Nokia sada posjeduje kontrolni udio od 70,52 posto akcijskog kapitala u Alcatel-Lucentu.
U okviru javne ponude akcije okončane 23. prosinca, Nokia je ponudila 0,55 svojih akcija za svaku akciju Alcatel-Lucenta, prenosi agencija France press.
Podsjetimo, Nokiju je skinula s “trona” pojava smartphonea na tržištu, kao i jačanje Applea i Samsunga, a nedavno je ovaj finski gigant objavio da je započeo pripreme za izradu novog mobilnog telefona koji planira plasirati na tržište krajem 2016. godine.

dnevni-list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar