Nova akcija hrvatske policije i europskog tužitelja, istragom obuhvaćeno 30-ak osoba

Nova akcija hrvatske policije i europskog tužitelja, istragom obuhvaćeno 30-ak osoba

Sumnja se da su bivši dekan Almin Đapo i njegovi suradnici organizirali lanac za izvlačenje europskih sredstava.

Nova velika akcija policije počela je jutros kada su, po nalogu europskog tužitelja, istražitelji ušli u zgradu u kojoj živi bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo. Prema informacijama N1, istragom će biti obuhvaćeno 30-ak osoba, pored Đape i nekolicine njegovih suradnika na fakultetu.

Sumnja se da su bivši dekan i njegovi suradnici, među kojima profesor Boško Pribičević, organizirali lanac za izvlačenje europskih sredstava

U tom lancu bile su, kako se sumnja, razne tvrtke koje su, prema zasad dostupnim informacijama, ispostavljale fakture za poslove koji nisu obavljeni.

U lipnju ove godine, podsjetimo, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) provodio je hitne dokazne radnje na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu zbog sumnje na subvencijsku prijevaru i koruptivne aktivnosti.

“Ove hitne dokazne radnje provode se u sklopu kriminalističkog istraživanja koje EPPO provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK)”, objavljeno je u lipnju.

Aktivnosti su se provodile protiv više hrvatskih državljana koje se sumnjičilo za počinjenje kaznenih djela subvencijske prijevare i koruptivnih kaznenih djela na štetu financijskih interesa Europske unije, naveo je tada EPPO.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar