Nova naredba Federalnog stožera: Kafići mogu početi s radom, javni prijevoz od petka

Nova naredba Federalnog stožera: Kafići mogu početi s radom, javni prijevoz od petka

Federalni stožer civilne zaštite donio je danas naredbu da u Federaciji BiH počnu raditi ugostiteljski objekti. Također, donesena je i naredba o početku rada javnog prijevoza.

Pokretanje gradskog prometa ponovo se planira od 15. svibnja, a Federalni stožer je donio i Odluku da se dozvoljava ponovno uspostavljanje linijskog i vanlinijskog prijevoza putnika počevši s tim datumom.

Federalni stožer je također donio Naredbu kojom se već od danas dozvoljava pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašte i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. To znači da će se ugostiteljske usluge moći pružati samo u baštama kafića ili restorana i sl.

U ugostiteljskim objektima, kako je odlučeno, zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila (šiša). Ugostiteljski objekti u FBiH zatvoreni su od 18. ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Stožer FBiH je obavezao županijske stožere civilne zaštite da razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola.

Federalni stožer večeras je donio i Odluku po kojoj s radom od danas mogu početi i stomatološke ordinacije, te privatni zubotehnički laboratoriji.

klix,ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar