Nova optužnica iz Srbije za hrvatske branitelje? Terete i Domazeta Lošu?! Brnabić: “Vaši heroji pobili su ženu i djecu”

Nova optužnica iz Srbije za hrvatske branitelje? Terete i Domazeta Lošu?! Brnabić: “Vaši heroji pobili su ženu i djecu”

Odvjetnik Dušan Bratić najavio je kako će podnijeti kaznenu prijavu i protiv admirala Domazeta Loše, brigadira Ilije Maričića te generala Pavla Miljavca.

Srpski mediji objavili su najavu odvjetnika preživjelih ih kolone na Petrovačkoj cesti da će Tužiteljstvu za ratne zločine u Beogradu podnijeti novu kaznenu prijavu za isto djelo za koje se terete četvorica pilota.

Kako javljaju Večernje novosti, kaznena prijava “s pisanim dokazima Hrvatske vojske” bit će podnijeta i protiv admirala Davora Domazeta Loše. Odvjetnik Dušan Bratić najavio je prijavu i protiv brigadira Ilije Maričića te generala Pavla Miljavca.

Podsjetimo, u nedjelju su optužnicu protiv četvero pilota komentirali srpski predsjednik Aleksandar Vučić, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te Ana Brnabić, premijerka Srbije, koja je na prozivke Jandrokovića reagirala u nekoliko objava na Twitteru.

Vučić je, komentirajući optužnicu, poručio kako nitko nema ništa protiv Hrvata, ali “ima protiv zločinaca koji su ubili djecu”

“Za mene je tih osam zaklopljenih očiju veća svetinja od svih napada na mene i državu koju vodim i na moju obitelj i sve drugo, jer ako nismo u stanju da zaštitimo djecu i formalno i materijalno i pravno, onda ne trebamo postojati kao država, ne zaslužujemo postojati kao država”, istaknuo je.

Na njegovu je izjavu reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je poručio da Vučić “ništa nije naučio iz povijesti” te uputio poruku Srbiji: “Okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite.”

Na to je uslijedila reakcija premijerke Srbije Ane Brnabić koja je u nekoliko objava na Twitteru. Poručila je da se Srbija “pogledala u ogledalo” i shvatila da mora tražiti pravdu za pobijenu djecu, djevojke i starce na Petrovačkoj cesti.

“A što Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čovjeka koji brani i slavi ubojice djece, djevojaka i staraca? Vaši ‘heroji’ pobili su nenaoružane ljude, u bijegu, iz zraka”, odgovorila je Jandrokoviću.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing