Nova poskupljenja goriva u BiH

Nova poskupljenja goriva u BiH

Litra goriva na benzinskim crpkama za koji će dan poskupjeti, i to za sedam feninga u prosjeku, čime će cijena benzina i dizela dostići 3,46 KM. Kako kažu u Grupaciji za promet naftom i naftnim prerađevinama pri Gospodarskoj komori RS-a, goriva se trenutačno, u prosjeku, prodaju za 3,39 KM po litri.

“Posljednje poskupljenje dizela i benzina bilo je prije nekoliko dana, i to za pet feninga po litri. U porastu su ulazne cijene, zbog čega je očekivati i povećanje maloprodajnih cijena na benzinskim crpkama – kaže za Srpskainfo predsjednik grupacije Dragan Trišić.

Kaže da su rafinerije u okruženju ovog mjeseca značajno povećale cijene prema distributerima. “To je, svakako, utjecalo na to da cijene prerađevina na crpkama idu gore. Poskupljenja su neminovna idućih dana, a cijena litre otići će za oko sedam feninga, dok je za idući tjedan, odnosno iduće razdoblje, teško bilo što prognozirati”, poručuje.

“Uvelike se govori o tome da je pitanje dana kada će litra otići na 4 KM, a po svemu sudeći, ne gine nam taj scenarij, i to vrlo brzo”, kaže Milenko iz Banje Luke.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar