NOVA VELIKA POBJEDA OPĆINE PROZOR – RAMA: U TUŽBI OPĆINE PROTIV ELEKTROPRIVREDE PRESUĐENO U KORIST OPĆINE

NOVA VELIKA POBJEDA OPĆINE PROZOR – RAMA: U TUŽBI OPĆINE PROTIV ELEKTROPRIVREDE PRESUĐENO U KORIST OPĆINE

„Dužan je tuženik isplatiti tužitelju, na ime duga, koji se odnosi na plaćanje razlike naknade za korištenje hidro-akumulacijskih objekata za proizvodnju električne energije, za period 1.6.2016.g.do 30.6.2019.g. novčani iznos od 6.174.725,85 KM, sa zakonskom zateznom kamatom.“

 

Početak je ovo teksta presude Općinskog suda u Mostaru od 21.12. 2020. godine, po tužbi Općine Prozor – Rama protiv Elektroprivrede HZ HB Mostar.

 

Ovakvu presudu očekivala je Općina Prozor – Rama skoro cijelu godinu – glavna rasprava bila je zakazana za 31.1.2020. ali je odgođena u više navrata da bi bila održana tek 12.11.ove godine nakon čega je uslijedila navedena presuda. Presuda je prvostupanjska, te je za očekivati žalbu tuženika.

 

Međutim, u ranije dvije tužbe Elektroprivreda je ulagala žalbe drugostupanjskom sudu, zatim Vrhovnom sudu te apelacije Ustavnom sudu Federacije BIH, i u svim postupcima je presuđeno u korist Općine Prozor – Rama.

 

U Općini ni sada ne dvoje oko konačnog presuđivanja po ovoj tužbi

 

Načelnik Općine Prozor – Rama, dr. Jozo Ivančević, rekao nam je: „Ovom presudom još jednom je potvrđeno ispravno stajalište Općine Prozor – Rama glede traženja plaćanja naknada od strane Elektroprivrede HZ HB Mostar na zakonit način. Mi smo ustrajni u traženju svojih prava i svojih sredstava i nećemo nikada odustati. Poslati ćemo Elektroprivredi HZ HB poziv da izvrše plaćanje po presudi što prije, kako bi platili što manje zatezne kamate. Napominjem da je Elektroprivreda BH Sarajevo već ranije prihvatila plaćanje po novim pravilima koje je nametnuo zakon te da nema razloga da isto ne učini i Elektroprivreda HZ HB Mostar.“

 

Kad god bude plaćanje, u općinski proračun će se sliti novac planiran proračunskim dokumentima koji je potreban za velike općinske projekte koji se financiraju uglavnom iz proračunskih sredstava.

 

Presuda po trećoj tužbi prvostupanjska

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar