Novi članovi predsjedništva, odmah novi vozni park i namještaj

Novi članovi predsjedništva, odmah novi vozni park i namještaj

Kroz dva dana u Predsjedništvo BiH stižu tri novoizabrana člana, Željka Cvijanović, Denis Bećirević i Željko Komišić.

Generalni tajnik ove institucije Zoran Đerić se potrudio da novi mandat započnu u novim vozilima. Tako je prvo prije nekoliko dana promijenio plan javnih nabavki za ovu godinu, a zatim naručio tri automobila vrijedna 285.000 maraka, piše Capital.ba.

Najskuplja limuzina biće plaćena, kako navodi Capital.ba, 150.000 maraka. Od dobavljača se traži da vozilo ima led svjetla s matrix tehnologijom, sjedišta sa lumbalnom podrškom, zatamljena stakla, sustav za upozorenje o napuštanju vozne trake i asistencijom upravljanja te brojnu drugu opremu. Ostala dva automobila su značajno jeftinija i za njih će biti izdvojeno 70, odnosno 65.000 maraka.

Moraju posjedovati pogon na sva četiri kotača, kožni mjenjač, sustav elektronske kontrole pritiska u gumama, parking senzore.

Pored vozila, naručene su i nove stilske stolice čija je procijenjena vrijednost, blizu 70.000 maraka.

“Stolica mora da biti izrađena od visoko kvalitetnog hrastovog drveta, a naslon bogato stilski ukrašen i izrezbaren. Prednje noge su stilske, blago izvijene prema naprijed sa rezbarenim ukrasima na samom vrhu. Sjedište mora biti presvučeno platnom otpornim na habanje”, stoji u natječajnoj dokumentaciji.

Budućim članovima Predsjedništva BiH stiže i novi uredski namještaj za koji će biti izdvojeno dodatnih 68.000 KM. Bit će kupljeni novi ormari, vitrine, radni stolovi, fotelje.

Konstitutivna sjednica Predsjedništva biće održana u srijedu, kada će biti položena zakletva. Prva predsjedavajuća Predsjedništva BiH biti će Željka Cvijanović.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing