Novi rezultati: U Hrvatskoj 4,9 posto više turista nego lani

Novi rezultati: U Hrvatskoj 4,9 posto više turista nego lani

U prvih osam mjeseci ove godine u Hrvatsku je ušlo 10,6 milijuna turista što je 4,9 posto više nego u istom razdoblju lani. 
Oni su ostvarili nešto više od 62 milijuna noćenja što je za 2,3 posto više nego lani, objavio je danas u Zadru ministar turizma Darko Lorencin. 

Po novom izvješću, porast noćenja bilježe gotovo sve priobalne županije, a najviše Splitsko-dalmatinska sa 10,4 posto porasta dolazaka, Dubrovačko-neretvanska sa 8,9 posto više dolazaka te zadarska za 7,6 posto pristiglih turista.

Zagreb je u kolovozu zabilježio rast od 20 posto, a baš kolovoz je ministra Lorencin apostrofirao kao odličan mjesec koji je nadoknadio zaostatke od ranije. Povećao se ibroj talijanskih gostiju, uz već postojeće odlične rezultate po pitanju dolaska Austrijanaca, Slovenaca i Nijemci koji su u kolovozu nadoknadili manjak iz srpnja. 

Ministar se nije složio s tvrdnjama privatnih iznajmljivača kako je gostiju bilo općenito manje. 

– Mora se znati da se povećao broj domaćinstava koja se bave turizmom, pa je primjerice samo u Šibeniku evidentirano 40 posto više iznajmljivača. Sada ćemo u našem projektu 365 dana analizirati, a cilj je prepoznati glavni proizvod destinacije i sortirati ga, rekao je ministar Lorencin, piše Večernji list.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar