Novi žestoki napadi dronovima na ruski teritorij, odjeknule eksplozije, zapaljene kuće…

Novi žestoki napadi dronovima na ruski teritorij, odjeknule eksplozije, zapaljene kuće…

“Kuće su se zapalile nakon što su eksplozivne naprave ispuštene iz UAV-a”, rekao je Gladkov

Borbe su izbile duž ruske granice s Ukrajinom nakon što su samoopisane ruske partizanske snage tvrdile da su po prvi put u ratu osvojile pogranično selo unutar Rusije. Legija Sloboda Rusije, koja sebe opisuje kao antikremaljsku miliciju koja želi osloboditi Rusiju od Vladimira Putina, rekla je da je prešla granicu i zauzela naselje Kozinka, dok je poslala jedinice u grad Grayvoron u ruskoj oblasti Belgorod

“Belgorod u jugozapadnoj Rusiji tijekom noći je bio gađan dronovima”, rekao je njegov guverner, dok je ova pogranična regija zabrinuta od upada za koji su odgovornost preuzeli Rusi koji su protiv Putina i koji su povezani s ukrajinskom vojskom.

U nizu objava na Telegramu u ponedjeljak i rano u utorak, guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov rekao je da su dvije kuće pogođene bespilotnim letjelicama u gradu Grayvoron, mjestu ranijeg napada za koji su odgovornost preuzeli proukrajinski ruski dobrovoljci, javlja CNN.

“Kuće su se zapalile nakon što su eksplozivne naprave ispuštene iz UAV-a”, rekao je Gladkov. U selu Borisovka, Gladkov je rekao da su eksplozivne naprave bačene iz dronova na upravnu zgradu i kuću u dva odvojena napada.

Guverner je rekao da nema prijavljenih žrtava ni u jednom incidentu s dronovima.

Nitko nije preuzeo odgovornost za navodne napade dronovima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar