Novo odgađanje: Federacija sada čeka ponedjeljak

Novo odgađanje: Federacija sada čeka ponedjeljak

''Izvanredne sjednice Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koje su bile najavljene za sutra u Sarajevu, najvjerojatnije će biti održane u ponedjeljak'', izjavio je jutros za Fenu predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBIH Edin Mušić.

Na ovim sjednicama, između ostalog, treba biti potvrđena kandidatska lista za izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije, koju je Središnje izborno povjerenstvo ovjerilo jučer.

''Na taj način su se stekli preduvjeti za dalji postupak s tim da pravnoproceduralne obveze nalažu da se ispoštuje žalbeni rok od 48 sati, koji ističe krajem sutrašnjeg dana. Zato će se sjednice vjerojatno održati u ponedjeljak'', istaknuo je Mušić.

Podsjećamo, ranije je Lidija Bradara, predsjedavajuća Doma naroda, rekla kako će sjednice koje su bile najavljene za danas, biti održane u petak.
Kao kandidat za predsjednika Federacije BiH navodi se se Marinko Čavara (HDZ BiH), za jednu od dvoje potpredsjednika FBiH iz reda bošnjačkog naroda Melika Mahmutbegović (SDA), a za drugog potpredsjednika, iz reda srpskog naroda, Milan Dunović (DF).
Očekuje se da Zastupnički dom potvrdi odluke o privremenom financiranju izvanproračunskihkorisnika (Federalnog zavoda MIO, Zavoda za zapošljavanje i Zavoda za zdravstveno osiguranje/reosiguranje) za prva tri mjeseca ove godine, koje je već potvrdio Dom naroda.
Zakon o suzbijanju organiziranog kriminala i korupcije, čiju primjenu treba prolongirati adekvatnim izmjenama njegovog teksta, bit će, prema najavama, na dnevnom redu sljedeće redovne sjednice Zastupničkog doma.

http://bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar