Novogodišnji spektakl: Jelena Rozga i Jole na ‘Blidinje Zima Festu’

Novogodišnji spektakl: Jelena Rozga i Jole na ‘Blidinje Zima Festu’

Veliki zimski festival “Blidinje Zima Fest”, uz spektakularni doček  2018. godine, bit će po prvi put upriličen na samom skijalištu u Parku prirode Blidinje.

Festival će zvanično započeti 30. prosinca i trajati će do 1. siječnja, a posjetitelji će imati prigodu uživati u izvedbama regionalnih zvijezda.

Prvu večer posjetitelje će zabavljati Jelena Rozga, čiji će nastup upotpuniti Neno Murić, te dj Badži. Drugi dan Festivala, na doček Nove godine, nastupiti će dj-evi, Mokarski tamburaši te Valentino Perutina i grupa Noćni let, dok će treće večeri posjetitelje zabavljati Jole, dj-evi i tamburaški sastav “Prima”.

Blidinje je proteklih godina prepoznato kao vrlo zanimljiva i turistički atraktivna destinacija, a organizatori su kroz “Blidinje Zima Festa”ove godine odlučili uložiti dodatan napor kako bi za brojne posjetitelje osigurali kvalitetan sadržaj tijekom novogodišnjih praznika.

Inače, u okviru Parka prirode Blidinje nalazi se kompleks ” Blidinje Ski & Nature Park ” s dvije skijaške staze, jednim četverosjedom, ski liftom i bejbi liftom, koji turistima omogućavaju potpuni užitak u zimskoj idili.

Od ove godine na samom vrhu skijaške staze izgrađen je bar, gdje se skijaši mogu ugrijati i okrijepiti toplim napicima. Novoizgrađeni bar biti će aktivan i u ljetnom periodu, što će turistima omogućiti prekrasan panoramski pogled na kompletan Park prirode Blidinje.

Od ranije je posjetiteljima na raspolaganju restoran koji uz bogatu gastronomsku ponudu, kako domaće kuhinje tako i raznih drugih specijaliteta, turistima omogućavaju potpuni užitak.

Vlasnici kompleksa “Blidinje Ski & Nature Park” kazali su za Fenu kako s obzirom na porast broja turista, konstantno rade na unaprjeđenju kompleksa.

Tako je ove godine izgrađen i akumulacijski bazen za vodu kapaciteta 4500 kubika, koji će služiti kao skladište vode za umjetno zasnježivanje u razdoblju kada ne bude dovoljno prirodnog snijega.

Dovršetak izgradnje prometnice iz smjera Posušja pogodovao je porastu broja posjetitelja, a u sljedećem razdoblju očekuje se dovršetak uređenja prometnica iz smjera Jablanice i Tomislavgrada što bi dodatno trebalo povećati broj gostiju.

Vlasnici “Blidinje Ski & Nature Park” pohvalili su suradnju s načelnikom i općinskim službama Općine Jablanica, na čijem se području nalazi sam kompleks, kao i sa službama i načelnikom susjedne Općine Posušje odakle, inače, i dolaze vlasnici.

(FENA)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar