Obavijest iz JU Dječji vrtić „Ciciban“ Prozor

Obavijest iz JU Dječji vrtić „Ciciban“ Prozor

Poštovani roditelji,

Dana 14. 09. 2020. godine u ponedjeljak JU Dječji vrtić „Ciciban“ započinje sa radom. Radno vrijeme vrtića je svaki radni dan od 06,30 do 16,30 sati.

Molimo vas da se odgovorno i svjesno pridržavate sljedećih uputa koje ćemo navesti u nastavku:

Djecu vrtićke skupine dovedite u vrtić do ulaznih vrata, pozvonite i sačekajte da odgajateljica dođe po vaše dijete. Dijete predajete i preuzimate na ulazu u vrtić uz obveznu zaštitnu masku.

-Prilikom primopredaje djeteta, prema Preporukama za rad predškolskih ustanova (nalaze se u nastavku uz ovu obavijesti) dužni ste odgajateljici priopćiti djetetovu tjelesnu temperaturu koju ste izmjerili kod kuće i vlastoručnim potpisom potvrditi u bilježnicu koju ćete dobiti na ulaznim vratima.

-Ukoliko se dogodi da dijete dobije temperaturu za vrijeme boravka ili se primijete bilo kakvi zdravstveni problemi (kašljanje, kihanje, curenje iz nosa,…), roditelji će biti odmah obaviješteni i dužni su doći po dijete u što kraćem roku.  Isto tako ako se dijete nalazi u obitelji gdje je netko iz bližeg srodstva (zajedničko kućanstvo) pozitivno na korona virus, dijete ne dovoditi u vrtić za vrijeme trajanja izolacije.

Djecu iz jaslica dovodite do skupine bez nepotrebnog zadržavanja u vrtiću. Ukoliko smatrate da vaše dijete treba prilagodbu budući da dugo vremena djeca nisu bila u vrtiću individualno se dogovoriti sa odgajateljicama skupine.

Djecu koja prvi put dolaze u vrtić (vrtićka skupina i jaslice) dovesti u vremenu od 9,30 do 11,00 sati (ponedjeljak i utorak). Za srijedu i  u buduće individualno ćete se dogovoriti sa odgajateljicama.

-Ukoliko više roditelja dođe istovremeno u vrtić molimo vas da se držite pravila o sigurnom razmaku i budete strpljivi. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja i potrebu za dužim razgovorom sa odgajateljicom skupine ili sa ravnateljem obavite to u dogovoru sa istima.

-Odgajateljice će vas uključiti i u WhatsApp grupe po skupinama na koje ćete primati važne obavijesti iz vrtića.

-Molimo vas da djecu pripremite za polazak u vrtić na način da im objasnite da će ih njihove tete dočekati na vratima, da će imati maske, da će dobiti neka nova pravila u vrtiću vezana za pranje ruku, obuću i odjeću te da će im to sve i tete objasniti. Recite djeci i da su ih tete jako zaželjele, da se raduju ponovnom susretu s njima i da su za njih pripremile puno lijepih i zanimljivih aktivnosti.

-Također vas molimo da dobro proučite sve obavijesti koje smo objavili i da prihvatite činjenicu da se moramo pridržavati pravila koja su nam zadana za vaše i naše dobro, a u cilju što boljeg rada vrtića.

-Korona virus je već jednom zatvorio naša vrata i ne želimo da se to ponovno dogodi , te je na svima nama da se potrudimo  i držimo preporuka za dobrobit sviju nas.

-O stvarima koje su potrebne za boravak u vrtiću bit će obavijest u WhatsApp grupama.

-Na potpisivanje ugovora o boravku djeteta dužni ste doći u ponedjeljak 14. 09.2020. godine u 16,00 sati. (nositi masku i osobnu olovku)

 

Želimo vam svako dobro i veselimo se ponovnom druženju!

 

Ravnateljica

Julijana Juričević

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar