Obavijest o provođenju obvezne preventivne deratizacije

Obavijest o provođenju obvezne preventivne deratizacije

Odsjek za inspekcijske poslove i komunalni red Općine Prozor-Rama obavještava sve žitelje općine Prozor rama o provođenju jesenske deratizacije na području općine koja će se provesti 23. i 24.10. 2023. godine.

Organizaciju i provođenje deratizacije vršit će Zavod za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Cilj ove akcije je smanjenje broja glodavaca na biološki prihvatljivu razinu za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području županije/kantona što se postiže postavljanjem otrovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obala rijeka, kanalizacijskih šahtova, deponija i drugih javnih objekata stoga se žitelje moli za razumijevanje i pridržavanje mjera opreza.

Otrovi se ne smiju dirati niti pomjerati s postavljenih lokacija, također se mole vlasnici životinja da u periodu provođenja deratizacije iste drže zatvorene ili pod nadzorom.

“Pozivamo sve subjekte na suradnju pri izvođenju preventivne akcije kako bi bila provedena što kvalitetnije te kako bi postigli očekivani efekt i povoljnu epidemiološku situaciju i time zaštitili zdravlje stanovništva”, poručili su iz Odsjeka.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar