Obavijest poljoprivrednicima

Obavijest poljoprivrednicima

Vlada Federacije je na sjednici dana  02. srpnja 2015. usvojila Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu" utvrđene Proračunom Federacije BiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65.800.000 KM.

Program će se realizirati u skladu s važećim Pravilnikom o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji i Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarenja novčanih potpora po modelu ostalih vrsta novčanih potpora u poljoprivredi dok se ne donesu novi pravilnici.

Rok za podnošenje zahtjeva kantonalnim ministarstvima nadležnim za poljoprivredu po modelu poticaja proizvodnji koje su završene u razdoblju od 01.10.2014.-31.12.2014 .godine je 10 dana od dana donošenja Programa poticaja. Javni poziv objavljen je na službenoj stranici Federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Pozivaju se poljorpivredni proizvođači s područja općine Prozor – Rama koji smatraju da ispunjavaju uvjete za novčane potpore da se prijave na javni poziv. Općinska Služba za razvoja, poduzetništvo, obrt i financije će, kao i ranijih godina, pomagati poljoprivrednicima koji zatraže pomoć za prikupljanje i obradu dokumentacije.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar